Svensk hobbyfotograf prisad i Malaysia

Fototävlingen Travel Photographer Asia har utsett årets bästa bilder tagna i Asien. Bland vinnarna finns Magnus Brynestam, 38, som vunnit 3rd Runner Up med ett av sina foton från Kina. När juryn gallrat tävlingens alla 2000+ bidragfrån både proffs- och amatörfotografer från över 90 länder stod det klart att Magnus Brynestam från Karlskrona var en av vinnarna.

Utställning i Malaysias mest prestigefyllda galleri

De fem vinnarbidragen och de 50 bästa bilderna från årets tävling kommer nu att ställas ut på Kuala Lumpurs mest prestigefyllda konstgalleri MAP Black Box Publika, Malaysia, mellan 29 maj och 3 juni 2015. Magnus Brynestam finns på plats för att ta emot sitt pris och närvara vid öppningsceremonin.

– Det är otroligt smickrande att se mitt foto bland de andra bidragen. Tävlingsbidragen håller en hög nivå och att få utmärkelsen som en av vinnarna är stort. Självklart vill jag vara på plats och uppleva detta, säger Magnus Brynestam som nu befinner sig på Mandarin Oriental i Kuala Lumpur där vinnarna bor under tiden för utställningen.

Steg upp före 04.00 för att fotografera

Den vinnande bilden är tagen en tidig morgon vid floden Li River i Xing-Ping, Kina i oktober 2014. På bilden syns två kinesiska fiskare med sina fåglar med de berömda bergen som pryder 20-Yen-sedelns baksida i bakgrunden. Bilden är tagen med en kamera av modellen Sony A7R.

– Jag tror bilden tilltalade juryn för den förmedlar en stämning. Solens första strålar skymtade bakom bergstopparna och reflektionerna i vattnet vittnar om total stillhet.

Bilderna har lett till fler fotouppdrag

Brynestam är sedan tidigare erkänd kreatör och har under åren jobbat med flertalet världskända artister, bland annat ABBA. Men just fotografering har hittills bara varit en hobby. I och med att Brynestam uppmärksammats för sina bilder kommer också förfrågningarna om fotojobb.

-Det är roligt att uppmärksammas för det jag brinner för. Att skapa. Oavsett om det är digitala produktioner åt kända varumärken eller att ligga på en våt sten mitt i en kinesisk flod så tidigt som kl 4 för att ta vackra landskapsbilder, avslutar Magnus Brynestam.

Fler bilder av Brynestam hittar du här där du också kan ladda ner högupplöst version för tryck: http://brynestam.smugmug.com

Mer om tävlingen Travel Photographer AsiaAhsan Qureshi
Project Directorinfo@travelphotographerasia.com

2015-08-27T08:57:59+00:00