New York är världens mest besökta stad – här är några skäl

New York är världens mest besökta stad och lockar nu 56,4 miljoner besökare årligen. Snittpriset för ett hotellrum ligger på 295 dollar natten och och  turismintäkterna till staden ligger på 61 miljarder dollar. Det här är också den stad i världen stockholmarna helst skulle vilja flytta till. 

 

The Economist släppte nyligen en rapport över världens 50 säkraste städer och där placerades sig New York på en 10e plats. Rapporten beräknar säkerheten i en stad utifrån digital-, hälso-, infrastruktur- och personlig säkerhet.

I toppen är det asiatiska storstäder och vårt eget Stockholm hamnar på en hedrande fjärdeplats. Att New York ändå är i topp 10 på denna lista är ändå lite anmärkningsvärt med tanke på det relativt dåliga rykte staden hade gällande säkerhet för inte allt för lång tid tillbaka.

 Om stockholmare fick välja var de helst skulle bo skulle det bli New York. Detta visar en undersökning genomförd av Demoskop som utförts på uppdrag av Stockholms handelskammare.

 

 

Läs mer:

 Chelsea market – NY:s hetaste ställe för njutare och medieföretag

Frukost i New York

The high line – populär promenad tio meter upp i luften

Time-lapse of fall in Central Park

New York  – fakta inför resan 

 

 

2017-03-13T11:50:37+00:00