Det här klagade vi mest på i mars

Mars månad var fylld med digitala klagomål och hela 20 407 irriterade tweets lades upp på Twitter av ilskna svenskar. Populära irritationsmoment under februari som sjukdomar och stress byttes i mars ut mot klagande twitterinlägg om Skid-VM, Zara Larsson, Skavlan och politik. Det visar Klagokvitter.se – en sajt där Skruf analyserar och sammanställer vad svenska twittrare klagat mest på den gångna månaden.

 

På sidan Klagokvitter.se har snusföretaget Skruf sammanställt svenska twittrares vanligaste klagomål och irritationsmoment. Nu har siffrorna släppts för mars månad. Sajten är en del av Skrufs nya kampanj där de uppmuntrar konsumenter till att klaga mera på deras produkter.

Topplistan för mars visar att det populära ämnet ”klaga på andra” för första gången inte toppar listan. Denna månad var det nämligen Skid-VM som de flesta valde att klaga över. Hela 16 procent av alla klagande tweets handlade om just detta. Även den skönsjungande och för många provokativa Zara Larsson hamnade högt på listan med 5 procent av alla klagande tweets.

Av alla 20 407 klagotweets var det denna månad ytterligare ett nytt tema som kvalade in på topplistan. Nämligen den svenska talkshow-favoriten Skavlan. Efter ett omtalat program med Jimmie Åkesson som gäst var det över 200 personer som valde att dryfta sina irriterade åsikter om detta på Twitter.

– Detta är den fjärde månaden vi sammanställt och analyserat svenskarnas twitterflöden och det är roligt att följa klagoämnena månad till månad. I januari klagades det på ekonomin, i februari på sjukdomar och stress, och nu i mars var det mer nöjesbaserade ämnen som toppade listan. Det är intressant att se hur händelser i samhället så tydligt speglar svenskarnas klagomål. Det känns kul med den positiva respons vi har fått sedan uppförandet av sajten och hoppas att svenskarna fortsätter att klaga för fullt även i april, säger Jonas Ydén, marknadschef på Skruf.
Det klagade svenskarna på under mars 2015 – Topp 10
1.Skid-VM 16 %
2.Klaga på andra 13 %
3.Brott 7 %
4.Zara Larsson 5 %
5.Politik 3 %
6.Vädret 2 %
7.Tjejer 2 %
8.Killar 2 %
9.Sverige/svenskar 2 %
10.Skavlan 1 %

 

Det klagade svenskarna på under februari 2015 – Topp 10
1.Klaga på andra 15 %
2.Trött & stressad 12 %
3.Sjukdom 7 %
4.Politik 4 %
5.Pengar 4 %
6.Killar 3 %
7.Stockholm 3 %
8.Sverige 2 %
9.Tjejer 1 %
10.Mamma 1 %

Se vad svenskarna klagade på i mars: www.klagokvitter.se
Klagokvitter.se kommer under våren kontinuerligt uppdateras med svenskarnas vanligaste klagomål och irritationsmoment.

Om studien:
Totalt har 20 407 tweets, under perioden 1/3–31/3 2015, innehållande orden irriterad, irritera, irriterat, klaga, klagar analyserats. Dessa har delats in i kvalitativa kategorier som beskriver på vad man klagat eller irriterat sig på.

 

2017-03-13T11:50:37+00:00