Åtta av tio kan tänka sig fira alkoholfri påsk

Intresset för alkoholfri dryck fortsätter att växa, vilket bland annat märks i samband med högtider som påsken. En ny Sifo-undersökning visar att åtta av tio svenskar skulle kunna tänka sig att fira en alkoholfri påsk. Det absolut mest populära alkoholfria alternativet under påsken är påskmusten som, tillsammans med äggen och sillen, hamnar i topp när svenskarna får välja bland påskens läckerheter. 

 Enligt Dryckeskollen, en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Carlsberg Sverige, kan åtta av tio svenskar tänka sig att fira en alkoholfri påsk. Bland kvinnor och personer i åldern 20 till 29 år är siffran ännu högre – av dessa uppger närmare 90 procent att de kan avstå alkohol under påsken.

– Vi märker för varje år som går att konsumenterna efterfrågar fler alkoholfria alternativ. Försäljningen av alkoholfri öl har exploderat under senare år, men till påsken är det framförallt påskmust som gäller, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

På frågan om vad svenskarna inte kan vara utan på påskbordet hamnar äggen i topp. Fyra av tio anser att äggen är viktigast på påskbordet, på andra plats kommer sillen, tätt följd av påskmusten.

Resultat ur Dryckeskollen 2015

Vad av följande kan du inte vara utan på påskbordet?
Äggen 39 %
Sillen 21 %
Påskmusten 19 %
Lammet 5 %
Laxen 9 %
Tveksam, vet ej 7 %

 

Skulle du kunna tänka dig att fira en alkoholfri påsk?
Ja 81 %
Nej 13 %
Vet ej 6 %

Om Dryckeskollen 2015
Dryckeskollen genomfördes av Sifo under mars 2015 på uppdrag av Carlsberg Sverige. Totalt ingick drygt 1 000 personer i åldern 20 till 79 år i undersökningen, spridda över hela Sverige.

 

2017-03-13T11:50:37+00:00