Reagan – ny biografi om kontroversiell ikon

Möt maktmänniskan, myten och privatpersonen Ronald Reagan – och det land som fortfarande bär spår av hans presidentskap, i den första svenska biografin om en av 1900-talets största och mest kontroversiella politiker.

I Karin Henrikssons biografi över Reagan får vi följa hans väg mot toppen: från uppväxten, Hollywoodkarriären och kommunistjakten, via jobbet som storföretagstalesman, till guvernörsåren i Kalifornien. Mindre kända sidor av Reagans liv lyfts fram, som hans fascinerande förvandling från hängiven demokrat och fackordförande till rollen som förgrundsfigur för den konservativa rörelsen. Här beskrivs åren i Vita huset 1981–89 och presidentens omdiskuterade ekonomiska politik.

Reagan hyllas ofta för sin ideologiska renlärighet, men var i själva verket skicklig på att kompromissa. Han avskydde Sovjetunionen, men förhandlade med ärkefienden för att undvika ett kärnvapenkrig och gick till historien som presidenten som lyckades avsluta det kalla kriget.

Karin Henriksson är bosatt i USA sedan 25 år tillbaka och rapporterar i Svenska Dagbladet och i flera andra medier. Hon har tidigare gett ut två böcker om USA. 2012 tilldelades hon Resumés journalistpris Guldkrattan.

Sverigebesök! 
Karin Henriksson besöker Sverige 13-24 april. För intervjuförfrågningar, kontakta Lina Kåberg Stene, marknads- och PR-ansvarig, 0707-62 04 66, lina.kabergstene@leopardforlag.se

Recensionsdag 21 april.

Läs ett utdrag ur boken här.

Beställningar av recensionsexemplar skickas till recex@leopardforlag.se

Högupplösta bilder på omslag och författare, samt katalog med aktuella nyheter finns att ladda ner i Leopard förlags pressrum på Mynewsdesk.

2017-03-13T11:50:38+00:00