Humorgänget Grotesco gör revy

Om bara några dagar är det premiär för ”Grotesco på Scala – En näradödenrevy”. Efter succén med den egna humorserien på SVT och som pausunderhållning i Melodifestivalen gör den populära humorgruppen Grotesco nu för första gången en gemensam scenföreställning. Det blir en revy med näradöden-tema och en blandning av nyskrivet material och favoritsketcher från tidigare produktioner. Den hyllade dansaren och koreografen Anna Vnuk har regisserat och skapat föreställningens rörelser. ”Grotesco på Scala – En näradödenrevy” spelas på Scalateatern i Stockholm till och med den 14 mars 2015.

Kollektivet Grotesco slog igenom med den självbetitlade humorserien på SVT som innehöll klassiska sketcher som ”Bögarnas fel” och ”Ett kilo mjöl”. Den kultförklarade serien fick en minst lika populär andra säsong och Grotesco gjorde dessutom succé som Melodifestivalens pausunderhållning med den internationellt uppmärksammade hitlåten ”Tingeling”. I dagsläget har deras verk över 25 miljoner visningar på Youtube.

Fem år efter deras senaste gemensamma projekt gör Grotesco comeback i sin första liveshow någonsin. ”Grotesco på Scala – En näradödenrevy” innehåller några av Grotescos populäraste sketcher genom tiderna och bjuder också på helt nyskrivet material. Det blir en scenisk berg- och dalbana full av överraskningar, sång, dans och gruppens karaktäristiska galna humor i nummer som “Romen och Julia”, “Tråkdansen”, “Försäkringsbolaget från helvetet” och “Revymannens uppgång och fall”.

– Vi började föreställa oss att vi svävade mellan liv och död och hjärnan framkallade fragmentariska bilder och hallucinationer medan våra liv passerade revy. Det skulle vara en grotesk revy. Återblickar och lösa associationer, flams och mörka mysterium. Vi kan inte rå för det, det bara är så. Just denna Grotesco-konstellations samlade hjärnor agerar så här i limbo, inbillar vi oss. Vi tror det blir kul, berättar dansaren och koreografen Anna Vnuk, som regisserat föreställningen.

Grotesco-kollektivet består av Emma Peters, Emma Molin, Erik Wernquist, Hanna Dorsin, Henrik Dorsin, Jakob Setterberg, Jonas Kahnlund, Linus Eklund Adolphson, Micke Lindgren, Per Andersson, Per Gavatin, Rikard Ulvshammar och Viktor Titelman.

”Grotesco på Scala – En näradödenrevy” har premiär på Scalateatern den 15 januari.

2015-01-11T18:45:39+00:00