Bakom masken – Facebookgrupp ger ut novellsamling

Fjorton författare, vars gemensamma nämnare är deras medlemskap i Facebookgruppen Författarsällskapet, ger sig ut på en spännande resa och berättar, i tjugotvå väldigt olika noveller, om vad som döljer sig bakom masken.

Våren 2014 startades gruppen Författarsällskapet på Facebook, för att samla personer med böcker och skrivande som sin passion. Gruppen har idag nära 900 medlemmar som utbyter kunskap, erfarenheter och våndor över sitt skrivande och hur man tar sig fram i den snåriga branschen.

Bakom masken är en antologi som kommit till tack vare några medlemmars initiativ. Andra medlemmar har agerat jury, varit redaktörer och formgivit boken. Hela boken är med andra en produkt som fötts ur en grupp på Facebook, och ett konkret bevis på den kreativitet som kan springa ur en större grupp.

De 22 bidrag som fick högsta sammanlagda betyg av juryn fick i slutändan en plats i Bakom masken. Genrerna varierar mellan allt från spänning och skräck till romantik och humor.

De medverkande författarna har i en del fall en lång utgivningshistoria medan andra debuterar iBakom masken. Författarna som medverkar är (i bokstavsordning): Pebbles K. Ambrose, Carina Aynsley, Per Berg, Jannice Eklöf, Ingrid Elfberg, Jeanette Fagerström, Tom Grimeton, Anita Hole, Erika Lindblom, Helen Lindholm, Linda Mankefors, Annika Melin, Monika Orski och Eva Ullerud.

Juryn har bland annat bestått av Ann-Kristin Agesund och Jenny Dahlberg.

Anders Nyman på Whip Media har haft rollen som projektledare och Whip Media har även ansvarat för den grafisk formen samt agerat utgivare.

Författarna har gemensamt bestämt att på utgivningsdagen (18/12 2014) skänka 10 000 kr av den framtida vinsten till Läkare utan gränser, för att stödja deras arbete runtom i världen.

I samband med releasen den 18 december 2014 släpper man en unik numrerad förstaupplaga på 50 exemplar, där 50 kr / bok går till Läkare utan gränser.

Denna version eller standardupplagan kan förhandsbokas via hemsidan fram till utgivningsdagen på www.bakommasken.se.

I bokhandeln kommer endast standardupplagan att kunna köpas.

2017-03-13T11:50:39+00:00