Var tredje missnöjd med chefens julklapp

Som arbetsgivare är det hög tid att börja tänka på årets julklappar till de anställda. Stressade nödlösningar och prylar med företagets logotyp på är nämligen det som skapar mest missnöje på jobbet under jultider. Biobiljetter, gåvokort, mat och lotter toppar däremot listan över vad vi helst vill ha i julklapp av chefen. Det visar Delicards julundersökning.

Delicard har försett svenska folket med julgåvor de senaste 30 åren. Inför storhelgerna har företaget låtit undersöka vad vi önskar oss och vad vi absolut inte vill ha som belöning av arbetsgivaren i jul. Resultatet visar att var tredje blivit missnöjda med en julklapp som de fått av chefen. Allra mest missnöjda blir vi om paketet innehåller en kopp, en isskrapa eller något annat som pryds av företagets logotyp.

– Ett tips som baseras på undersökningen är definitivt att inte vara ute i sista sekund och att det är viktigt att ha en bakomliggande tanke. Det som gör att flest blir missnöjda är att julklappen känts som en nödlösning, säger Helena Törnell, Produktchef på Delicard.

Vad önskar sig då de anställda? Högst i kurs står ett presentkort/gåvokort, var fjärde uppger att det är den bästa julklapp de fått av chefen. Även mat och husgeråd är något som de flesta blir nöjda över. Samtidigt anser en majoritet av de yngre personerna (18-29 år) att lotter och biobiljetter är den bästa julklapp de fått.

För att undvika missöden som att ge en fårfiol till en vegan, tänk på att julklappen ska passa alla livsstilar och religioner, 2 procent har nämligen upplevt att de fått en present som inte passar deras livsåskådning.

Det här vill svenskarna ha av sin chef i julklapp

1. Presentkort/gåvokort, 25 procent

2. Mat av något slag, 20 procent

3. Husgeråd, 14 procent

4. Biobiljetter/lotter, 8 procent

5. En julklapp speciellt anpassad till mig, 6 procent

Det här vill svenskarna inte ha av sin chef i julklapp

1. Företagspryl med logga, 18 procent

2. Prydnader och statyetter 15 procent

3. Husgeråd 7 procent

4. Mat av något slag 7 procent

5. Pengar till välgörenhet 6 procent

Mynewsdesk

 

2017-03-13T11:50:40+00:00