Bokcirkel om att inte drunkna i sina känslor

I nästa vecka startas en populärvetenskaplig bokcirkel om högsensitiv personlighet. Boken ”Drunkna inte i dina känslor” är en överlevnadsbok för sensitivt begåvade som skapar grunden för tre träffar, föreläsningar och slutligen ett författarbesök på Helsingborgs stadsbiblioteket.

Det är Doris Dahlin och Maggan Hägglund som ligger bakom boken som förklarar, bekräftar och lär dig att hantera känslostormarna även när du är både stark och skör. Det är en bok som för personer som ibland vill vara lite mer hårdhudade, för dom som vill vara lite mer okänsliga, för de som känner efter lite för mycket, de som inbillar sig saker men framförallt så är det en bok om hur du utnyttjar din känslobegåvning på ett positivt sätt. En slags guidebok för att inte drunkna i dina känslor.

Bokcirkeln hålls på Helsingborgs stadsbibliotek och är kostnadsfri om tre delar. All tre cirkelträffar inleds med en kort fördjupande föreläsning kring ett tema i boken. Därefter är det gemensam diskussion och mellan träffarna läser deltagarna vidare i boken. Vid sista tillfället kommer en av författarna av boken på besök, Maggan Hägglund. Cirkelschema nedan:

Träff 1, 19 november 18:00 – 19:00: Per Jonsson, forskare i psykologi, Lunds universitet, föreläser på temat ”Hur är tillvaron för en högsensitiv person?”
Plats: Kulan, Stadsbiblioteket
Träff 2, 3 december 18:00 – 19:00Kristiina Savin, forskare i idéhistoria, Lunds universitet, föreläser på temat ”För mycket känslor? Sensibilitet och rationalitet i ett historiskt perspektiv”
Plats: Kulan, Stadsbiblioteket
Träff 3, 14 december14:00 – 15:30 : En av bokens författare, Maggan Hägglund kommer och pratar på temat ”Ett gensvar vi inte kunnat ana! Om HSP och historien bakom boken.”
Plats: Café Birger, Stadsbiblioteket

Cirkeln är kostnadsfri men föranmälan krävs. Anmäl dig till alla cirkelträffarna och få boken gratis! Går att anmäla sig via nätet och i stadsbibliotekets reception

Vad: Bokcirkel med föreläsning och författarbesök
Bok: Drunkna inte i dina känslor
Var: Helsingborgs stadsbibliotek
När: 19 november, 3 december och 14 december
Hur: Kostnadsfri. Föranmälan till Stadsbibliotekets reception eller via Folkuniversitetets hemsida. Anmäler man sig till samtliga tre tillfällen fås boken utan kostnad.
Mer information: Bibliotekets hemsida

 

2017-03-13T11:50:40+00:00