Relationstermometern tar tempen på förhållandet

Relationstermometern erbjuder inte bara en möjlighet att göra varandra medvetna om stundens känslomässiga toppar eller svackor, utan ger också en tydlig bild av hur förhållandet ser ut på sikt. Utgångspunkten är att båda är nyfikna på hur förhållandet ligger till, oavsett om det är positiva eller negativa aspekter i relationen som lyfts fram. 

– Relationstermometern är ett hjälpmedel som jag själv behövde för att kunna se förhållandet utifrån, bortom tillfälliga gräl eller toppar. Den fungerade så ypperligt att snart hade halva bekantskapskretsen varsitt exemplar i sovrummet. Under de år som den vuxit fram har både funktion och design mejslats fram till något riktigt fint. Nu när DesignTorget vill förse resten av landet med Relationstermometern känns det helt okej, även om det ursprungligen var en privat angelägenhet, säger Wille Crafoord.

Termometern består av ett glasrör, 100 vita kulor, 100 röda kulor och 100 svarta kulor. Vit kula innebär att allt flyter och att förhållandet fungerar harmoniskt, röd kula betyder att det varit en extra kärleksfull och mysig dag och svart kula signalerar att det är en sämre dag. Varje dag lägger partnerna varsin kula i valfri kulör i röret. Undantaget är semestrar, glömska eller ren lättja. Det vill säga, missar man några dagar är ingen skada skedd. Vid PMS och alkoholintag bör relationstermometern ej användas. Det finns inget facit för vilka färgkombinationer som är att föredra. Det är högst individuellt. Där någon uppskattar harmoni och stabilitet och lägger vita kulor kanske någon annan föredrar en mer dramatisk form i passionerat rött. Det ena behöver inte utesluta det andra. Viktigast är att man är ärlig och engagerad, då får man en bra bild av hur relationen verkligen mår. Biverkningar av relationstermometern är sällsynta, men tillfällig upprördhet efter oönskat resultat kan förekomma. Oförutsägbara beteenden eller kommentarer har också påvisats då ena partnern avsiktligt över- eller underdoserat antalet kulor.

– Idéen är genialisk! Ett smart och roligt sätt att ta tempen på förhållandet – sin egen relation eller för att ge bort den som en rolig och intressant present. Vi är mycket glada att få lansera Willes produkt, då vi satsar på att lyfta svensk design med kreativa lösningar. Jag tror Relationstermometern blir årets julklapp, säger Pål Kårfalk, vd DesignTorget.

Relationstermometern säljs på DesignTorget eller designtorget.se från början av november. Pris: 495 kronor.

2017-03-13T11:50:40+00:00