Nour El Refai engagerar sig mot mobbning

Skådespelerskan och komikern Nour El Refai blir ny ambassadör för Friends. Samarbetet inleds i september och Nour kommer att engagera sig genom att delta vid olika events samt sprida Friends budskap.

Nour El Refai är välkänd hos svenska folket sedan många år tillbaka. Förutom folkkära program som Melodifestivalen och Morgonpasset har hon även visat ett tydligt samhällsengagemang genom bla Musikhjälpen och nu senast UR:s valserie ”Tänk till” riktad mot förstagångsväljare. Nu vidareutvecklar hon sitt samhällsengagemang ytterligare genom att engagera sig i Friends.

–  Jag vill visa att jag bryr mig om alla ungar som har det svårt. De utsatta kan inte alltid stå upp för sig själva utan behöver någon som gör det åt dem, säger Nour el Refai.

Friends jobbar med ambassadörer för att med hjälp av deras starka röster få ännu fler att engagera sig i kampen mot mobbning. Förutom Nour El Refai är även Molly Sandén, Agnes Carlsson och Sandra Beijer talespersoner för Friends. Alla ambassadörer utbildas av Friends för att få kunskap kring problematiken med mobbning och hur man stoppar den.

– Mobbning är ett samhällsproblem och vi måste sluta se mellan fingrarna när det gäller ett problem som drabbar 60.000 barn varje år. Nour har en mycket stark röst som man lyssnar på och vi är mycket glada att hon är med oss i kampen för alla barns rätt till en trygg vardag, säger Lars Arrhenius, Generalsekreterare Friends.

2017-03-13T11:50:42+00:00