Lina bloggar om det där med fotografering i Kina

Något som verkar vara väldigt vanligt här är att ta kort. Ja, och då pratar jag inte bara om att ta kort i vardagen med mobilen och lägga ut på WeChat eller Weixin som det heter på kinesiska. Utan att gå till en studio och fotograferas. Vet att det görs hemma också. Men undrar om det ändå inte är lite mer populärt här. Grundar den tanken på att jag utanför alla köpcentrum, alla stora affären och längs de mest populäraste gatorna alltid sitter någon som gör reklam för företag som erbjuder fotografering och där du kan bläddra i exempelalbum. Dessa företag erbjuder inte bara själva fotograferingen, utan även allt annat runtomkring. Så som hår, make up och kläder. Och just kläderna skiljer sig en del ifrån Sverige. Här finns det mycket att välja på. Vilken karaktär önskas det fotas som idag? Hos de större företagen finns alltid stora garderober att titta i och välja ur. Olika bakgrunder och mycket rekvisita finns även att tillgå. Till och med en ”carolafläkt”. 🙂 Och ja, detta var vi (läs jag) ju sugna  på att testa. Jag köpte ett paket med tre olika fotograferingar. En för Emma, en för mig och en parfotografering. Fyra olika outfits var för Emma och mig och tre outfits för parfotograferingen. Nån måtta fick det vara på knasigheterna och Emma fick hålla tillgodo med sina kläder och hon orkade bara med tre olika. Jag gick lite mer wild and crazy och gick delvis lös på lånegarderoben. Man får väldigt mycket hjälp med att hitta poser som (fotografen tycker) är bra, och det är rätt skönt att få den guidningen. Han man bläddrat lite i alla exempelalbum så känns de igen. I priset jag fick, 800Y, ingick allt detta och då ska jag även välja ut 40×3 bilder som jag vill behålla, resten slängs. 10×3 av dessa kommer de att fixa till lite i photoshop. Och på fredag är det dags att välja. Önska mig lycka till, då jag är född med den största beslutsångesten! Bjuder på lite ”behind the scene” -bilder. Lina Hellsten OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2017-03-13T11:50:42+00:00