Träna tillsammans med familjen – ny bok

I rapport efter rapport kan man läsa om hur vi blir alltmer stillasittande och hur vi överför detta beteende på våra barn. Med dagens teknikutveckling är det lätt att barnen fastnar framför surfplattan eller teven, samtidigt som trenden för föräldrarna att träna, springa maratonlott och tävla i triathlon aldrig varit strakare. Hur kan vi få dessa två världar att synkronisera?

Det kan vara så ”enkelt” att barnen kan behöva uppmuntras till att röra på sig och vi föräldrar kan inspirera till mer aktiva lekar tillsammans. Men hur får vi ihop detta med våra hektiska liv?

Träna tillsammans med familjen skriven av träningsprofilen Terese Alvén som utkommer den 25 augusti uppmuntrar till rörelseglädje för både barn och vuxna. För barn handlar denna bok främst om glädjefylld, aktiv lek. I boken kan man testa hur aktiv ens familj är och få tips på hur familjen kan få ett hälsosammare liv, samt ta del av övningar med aktiv lek för både föräldrar och barn upp till tolv år samt tuffare träning för föräldern vid sidan av lek för barnet.

– Våra kroppar är skapta för att röra på sig, men i dagens samhälle är det många gånger en utmaning att få den motion vi vill. Med denna bok hoppas jag inspirera familjer till att röra på sig tillsammans för att främja allas hälsa och ha roligt, säger Terese.

Terese Alvén har jobbat med träning i över 15 år och driver den välbesökta träningsbloggen ”Spark i baken”. Hon debuterade med sin självbiografiska roman Viktig: Från matmissbrukare till träningsförebild 2013.

 

2017-03-13T11:50:43+00:00