Stockholms Kulturfestival – se programmet här

Exakt en vecka kvar till Stockholms Kulturfestival. Först ut är de mänskliga tornen Castellers de Sants, Barcelona med invigningsshow på hög höjd kl. 12.00, nästa tisdag (12/8) på Sergels torg.

600 programstarter på 6 dagar. Först ut i årets Kulturfestival är de 250 medlemmarna i Castellers de Sants, Barcelona – som med enbart sina kroppar bygger ett sju våningar högt mänskligt torn. De mänskliga tornen är en 300-årig katalansk tradition som tagits med på UNESCO:s världsarvslista. Läs mer om invigningsshowen.

Hyllade världsstjärnan Manu Chao (FR), souldrottningen Liv Warfield (US) och multibegåvade Edda Magnason intar festivalens största scen under veckan. Bland helkvällar med DJ:s och musik non stop på Gustav Adolfs torg hittar vi också flera av Sveriges största artister som Hoffmaestro och Petter med Sveriges Radios Symfoniorkester. Se hela Gustav Adolfs torg-programmet.

Årets programtidning är här – klicka för att ladda ner i PDF.


Stockholms Kulturfestival

Var: Stockholm city
När: 12–17 augusti
Hur: Fri entré!
Mer information: www.kulturfestivalen.stockholm.se
Programinformation: ladda ner i PDF här (Programtidning)

 

Program 2014 i korthet:
GAT (Gustav Adolfs torg) – festivalens största scen
Tis 12/8: Che Sudaka (ES) & Txarango (ES). Ons 13/8: Petter med Sveriges Radios Symfoniorkester Tor 14/8: Edda Magnason med Modern Fantazias & Barnkammarboken med Nassim. Fre 15/8: Manu Chao (FR) & Hoffmaestro. Lör 16/8: Kungliga Operan & Liv Warfield (US).

Tema Barcelona – årets festivaltema
Några höjdpunkter: Barcekholm 3D (ES/SE) – specialproducerad storskalig 3D-show på UD:s fasad. Castellers de Sants, Barcelona (ES) – 250 personer bygger mänskliga torn i sju hisnande våningar. Nas Nuts Dansa (ES) – spektakulär dansföreställning på höjden. Antigua i Barbuda (ES) – Skrot-romantisk sammanslagning av konstverk, installation och fullt fungerande minitivoli.

Brunkebergstorg – Stockholms skönaste sommarscen
Några höjdpunkter: Jennie Abrahamson – Svensk enslighet och 80-talspop med en av Sveriges mest finstämda röster. Truls (NO) – Drömslöjad falsettpop med Norges nya live-fenomen. Herencia de Timbiqui (CO) – Levnadsglad fusion mellan afrikanska arv och karibiska toner.

Maxat på Norrbro (0–13 år): Världens bästa barnfestival Maxat för mini växer och flyttar till Norrbro mellan Operan och Slottet med ett fyrverkeri av aktiviteter och upplevelser för alla mellan 0–13 år.

We Are Sthlm (13–19 år): Europas största ungdomsfestival i Kungsträdgården – Gör Något, klubbar, DJ:s och konserter för alla mellan 13–19 år.

Sergels torg – cirkus i centrum
Mänskliga världsarvstorn, charmerande gatuartister och alla former av cirkus. Festivalens hjärta sätter i år den moderna Europeiska cirkusscenen i centrum. Plattan är under festivalen ett perfekt ställe att träffa folk och utsätta sig för oväntade möten med märkliga figurer.

Litteratur, vandringar och film
Avslappnade samtal och filmkvällar under stjärnorna på Brunkebergstorg. Dessutom ett stort Walks-program med stadsvandringar på festivalvis över hela Stockholm. Världens längsta bokbord med mer än 600 bord i dubbla rader på Drottninggatan avslutar festivalen på söndagen (17/8).

 

2017-03-13T11:50:43+00:00