Om beroende och medberoende i TV-serien Djävulsdansen

Djävulsdansen är en dokumentärserie om medberoende, där programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund på ett engagerande och personligt sätt visar problematiken att leva nära en missbrukare. Båda programledarna har personlig erfarenhet av att leva vid sidan av någon med ett beroende.

En miljon svenskar lever idag med någon form av beroendeproblem. Bakom varje alkoholist eller missbrukare står anhöriga som lider i det tysta, familjer med barn, sambos och makar som ofta hamnar i en medberoendeställning till den de älskar. Programserien skildrar hur livet nära någon med beroendeproblem ser ut och ger en inblick i vad medberoende handlar om.

Sanna och Ann kommer i programserien möta välkända och okända personer som berättar sin historia. Författarna Märta Tikkanen och Hillevi Wahl medverkar med sina personliga historier. Det här är en serie som genom sitt sätt att skildra alla dem som står vid sidan om, både berör, engagerar och är brännande angelägen. Medberoende är ett dolt folkhälsoproblem.

Djävulsdansen sänds i tre delar SVT1 och SVT Play tisdagar 21.00 med start den 23 september.

Läs mer: Sanna Lundell och Ann Söderlund gör tv om medberoende

Se trailer.

2017-03-13T11:50:43+00:00