Möt människorna bakom ABBA – POP Talks på ABBA The Museum

ABBA The Museum presenterar det första av säsongens POP Talks, söndagen den 17 augusti med speciellt inbjudna gäster från ABBA:s turnéliv under åren 1977-1980. ABBA anses vara en av världens mest framgångsrika popgrupper med 380 miljoner sålda album. Under ABBA:s 10-åriga karriär, turnerade gruppen i Europa, Nordamerika, Australien och Japan.

På säsongens första POP Talks berättar turnéarrangör och promotor, Thomas Johansson, produktionschef och ljusdesigner Jimmy Barnett och Ingmarie Halling, som var ansvarig för kostymer, dressing room och smink, om det hektiska och spännande turnélivet med ABBA. Inte minst får publiken ta del av minnen från den legendariska Australien turnén som räknas som en av den tidens största turnéer.

– Våra POP Talks är ett måste för alla ABBA fans, och säsongens första kommer att vara ett pop-kultur ögonblick för alla musikälskare”, säger Mattias Hansson, vd ABBA The Museum. På scen denna söndag kommer vi att ha tre nyckelpersoner från ABBA:s inre krets som berättar och minns livet bakom kulisserna och hur de, tillsammans med övriga i turnéteamet, byggde ABBA på turné; visuellt, bakom scenen och – kanske viktigast – praktiskt.

Ingmarie, Thomas och Jimmy var också en del av teamet på konserterna på Wembley Arena i London, november 1979. På söndag den 17 augusti kommer publiken att få ta del av deras minnen från dessa oförglömliga ögonblick i ABBA: s turnéhistoria.

POP Talks – ABBA On Tour modereras av Mattias Hansson och hålls på engelska.

Tid: söndag 17 augusti kl 16.00-17.00 (observera att det är begränsat antal platser och man bör vara på plats senast 15.30).

Plats: ABBA The Museum, Djurgårdsvägen 68, Stockholm

Biljetter: finns på webben abbathemuseum.com/webshop-se eller i museets biljettkassa. Biljetter kostar 195 kronor och inkluderar entré till museet.

Fakta om talarna

Jimmy Barnett är ursprungligen från London och arbetade som produktionschef för ABBA 1977-1980 och som ljusdesigner för de europeiska och australiska turnéerna under 1977. Jimmy arbetade också som ljusdesigner för The Rolling Stones 1975 och 1976 och som ljusdesigner för Queen från 1978 – 1984. Därefter har Jimmy arbetat för Vari-Lite i Europa och Los Angeles innan han flyttade till Nya Zeeland 1990. Idag arbetar Jimmy för Nya Zeeland Trade & Enterprise, en statlig organisation som hjälper Nyzeeländska företag att lyckas internationellt.

Thomas Johansson är den legendariska svenska promotorn och turnéproducenten som arbetat med ABBA från 1973 och framåt. Han såg till att alla livespelningar och tv-framträdanden som ABBA gjorde, höll en hög internationell standard. Han har arbetat med flera av de största artisterna i inom rock och pop, bland annat Rolling Stones, Bruce Springsteen och Roxette. Idag är Thomas Johansson ordförande i Live Nation International. Men karriären startade med ABBA.

Ingmarie Halling är curator och producent för ABBA The Museum och författare till boken ”ABBA – The Backstage Stories” som gavs ut våren 2013. Ingmarie turnerade med ABBA under åren 1977-1980 och var ansvarig för gruppens alla kostymer, smink och dressing room.

 

2017-03-13T11:50:43+00:00