Lina bloggar om årets kräftskiva – i Kina

Efter ett par veckors semester i Sverige återvände vi till Kina. Lite tidigare detta året. Emma och jag spenderade ju hela nio veckor i Sverige förra sommaren. I år nöjde vi oss med fem. Jag har ju hört att Sverige fick en riktig värmebölja efter att vi hade åkt. Men det är inte så mycket att gråta över för det har vi haft här också. Det har varit torrare i år dock. Sommaren brukar annars vara årets regnperiod. Lite på tropiskt sätt sådär. Vi har verkligen fascinerats över vilka temperaturväxlingar denna staden kan bjuda på under året. Men tillbaka är vi och den klädsel som krävs är helt enkelt så lite som möjligt. Det vill säga mestadels shorts, linne och flippflopps.

Augusti innebär ju även som svensk att det skall firas kräftskiva. Detta gjorde vi förra  året och ville inte vara sämre i år. Det blev en blandning av Ikeas kräftor, men även en kastrull av den hemkokta varianten. Bjuder på lite bilder!

Lina Hellsten

KräftskivaKräftskivaLina4KräftskivaLina6

 

2017-03-13T11:50:43+00:00