Belinda Olsson om twitterstormar, ”ontskön” journalistik och nya valprogrammet

I dag har valprogrammet ”Valet med Janne & Belinda” premiär i SVT. Ett program där Janne Josefsson och Belinda Olsson ska få oss att diskutera det kommande valet. Tanken är att det ska både underhålla och skava med hjälp av snack i soffan, infall i studion och en av programledarna ute på plats någonstans i Sverige. Janne Josefsson har utlovat storm kring program. Vi frågar Belinda vad vi har att vänta, och hur det känns att vara i hetluften igen efter Fittstim – min kamp.  

 

Du och Janne Josefsson i nya spännande kombo. Vad har ert valprogram som inte andra har?

Ja säg det haha… Vi hoppas helt enkelt att tittarna ska känna att vi släpper fram mycket olika röster, att vi inte pratar över huvudet, att vi tar de frågor de tycker är viktiga även om de är kontroversiella men man vet ju aldrig förrän efteråt om man lyckas.

Janne har sagt att det kommer storma en del om det, varför?

Äh, han ska alltid överdriva… Nä men faktum är att jag såg att någon skribent ojat sig på twitter redan över att jag frågade en polis i trailern om det är viktigt att rösta. Det räckte alltså… så ja, det krävs ju inte så mycket nuförtiden för att det ska storma.

Kan du avslöja något om första programmet?

Janne kommer vara ute i Sverige, på en väldigt segregerad plats och diskutera vem som sätter agendan i valet och om glappet mellan stad och land. I studion som jag sköter har vi en ung soffliggare som aldrig röstat och jag ska prata med komikern Per Andersson som gör väldigt roliga och träffsäkra imitationer av de olika partiernas väljare.

Hur känns det att ge sig ut i hetluften igen efter Fittstim, som det var en del snurr kring?

Det känns kul! Även om det var jobbigt ibland med all uppståndelse runt Fittstim så var det också väldigt roligt. Jag gillar ju att sikta in mig där det skaver lite. Ontskönt! är lite mitt ledord som journalist. Men jag vill ju något, det är inte bara att provocera. Jag vill göra angelägen samhällsjournalistik. Det är svårt men ibland lyckas man.

Trailer: Valet med Janne & Belinda

 Aftonbladet:  Belinda Olsson och Janne Josefsson i nytt tv-program inför valet

GT: SVT:s supersatsning: Belinda och Janne

Resumé: ”Som en blandning mellan Agenda och Filip & Fredrik”

 

Johanna Litsgård Lebourne

Twitter: @Litsgaard

 

Läs också: Hej Belinda Olsson! Här kommer kapitlet jag aldrig skrev

 

2015-08-27T08:57:59+00:00