Präst för en ny tid – Fredrik Lindström pratar konsumtion i Camino

Fredrik Lindström och Henrik Schyfferts aktuella föreställning Ägd har av vissa recenters kritiserats för att kasta sten i glashus. I nya numret av Camino berättar Fredrik att han gärna hade sett ännu mer tillväxtkritik i föreställningen och om skräcken han känner inför att folk ska skratta av sig och fortsätta sina liv som vanligt. 

– För konsumtionssamhället är en nöjd människa en farlig människa. Det är ett enormt systemfel
Det säger komikern och programledaren Fredrik Lindström i profilintervjun ”Präst för en ny tid” i senaste numret av Camino

Intervjun är en sammanfattning av ett samtal som Fredrik hade med Caminos Ingemar Tigerberg inför 250 gäster på Caminos stora hållbarhetsdag i mars i Stockholm. Ett samtal som kretsade om alltifrån människans irrationalitet till hur tid allt mer har kommit att bli en statusvara. Den röda tråden är kritiken mot konsumtionssamhället och marknadsfundamentalismen som han beskriver som vår tids religion.

Camino 35 har tema ”valet” och är ett specialnummer tillägnat politik och påverkansarbete. Förutom intervjun med Fredrik Lindström har vi intervjuat politiker med olika färg som alla fightas för hållbarhetsfrågorna, samtalat med Sveriges mest framgångsrika gröna lobbyister och tar läsaren med på en resa till landet vars president anses vara världens ”fattigaste” och mest givmilde.
Samtliga reportage från numret finns också tillgängliga direkt på caminomagasin.se för Caminos prenumeranter. Läs mer här

2014-06-25T08:54:11+00:00