Eget – appen som berättar hur mycket du borde ta betalt

Hur mycket borde jag ta betalt? Som egenföretagare – och framför allt ensamföretagare – ställer man sig ofta den frågan. Nya appen Eget från Flame Soft gör det lättare att kalkylera och beräkna lön.

Eget räknar ut hur mycket du måste fakturera varje månad för att få ut en viss månadslön som löntagare. Med Eget kan du också ange faktureringssumman och räkna ut en månadslön och timlön. Kalkylatorn i Eget tar hänsyn till skattavdrag från skattetabeller för år 2014, samt sociala avgifter. Samtliga svenska kommuners skattesatser finns med i beräkningsunderlaget.

– Jag är själv egenföretagare. Jag gjorde Eget för att jag behöver den i mitt företag. Jag arbetar och nätverkar med många mindre företag, så jag har länge sett behovet, säger Yan Zhang.

Det som skiljer Eget från liknande produkter är användarvänligheten, berättar Yan Zhang:

–  Jag tog fasta på två saker: En god app alltid måste vara snabb att använda och användaren måste få resultat på en gång. Eget innehåller flera parametrar som användaren kan styra själv, såsom procent av pension. Därför är den lättare att använda jämfört med befintliga appar eller webbsidor som också gör löneberäkning, avslutar Yan Zhang.

2017-03-13T11:50:46+00:00