Barnens dag igen – Lina bloggar från Kina

Första juni är det barnens dag i Kina. Minns att jag skrev om det förra året och att vi firade detta hemma hos våra vänner i deras bostadsområde. I år går Emma på förskola och vi kunde fira dagen genom den det här året.Så fredagen innan första juni blev vi inbjudna till ett event tillsammans med en annan skola, och blev även informerade om att barnen skulle ha matchande kläder, på ett ungefär i alla fall. Gröna tröjor och vita byxor och skor. Jag gjorde mitt bästa med grönrandig tröja och ljusgråa byxor. Alla barn hade även fått fjärilsvingar att ha på sig. Jättesöta och så, men fråga mig inte varför. 🙂

bild-121Vi samlades allihopa på en idrottsarena med sittunderlägg och fikakorgar. Det var otroligt varmt denna dagen med strålande sol. Så Emma var bättre kittad med långärmat och keps än vad jag var. Och för  första gången önskade jag att jag hade ägt ett sånt solparaply som i princip alla går runt med här.

Men i alla fall. Det var parad, orkester, lekar och tävlingar. Både för föräldrar och för barnen. Jag måste säga att det var väldigt strukturerat och bra ordnat. Såg många nya spännande lekar som jag ska försöka lägga på minnet. Dagen avslutades med att alla barn fick en liten present med sig hem. Ett strandrack. Sen tog jag och Emma en taxi hem, via McDonalds för lite svalka och lunch.

 

Lina Hellsten

 

2017-03-13T11:50:46+00:00