I år fyller Piratförlaget 15 år – här är deras höstböcker

I år fyller Piratförlaget 15 år. Det firar de på olika sätt under hela året och med särskilt fokus på bokmässan i september då deras författare får möta många av sina läsare. Bland höstens böcker  bjuds det  på såväl skruvad humor som hårdkokta thrillers,  en riktig kärleksroman och berättelser från två världskrig.

För första gången ger de också ut en roman översatt från franska! Olivier Truc, fransk journalist och författare bosatt i Stockholm sedan 20 år, är i september aktuell med kriminalromanen Fyrtio dagar utan skugga. Detta är en berättelse som utspelar sig i det samiska samhället Kautokeino där renpolisen dras in i ett fall med en stulen schamantrumma och en mördad renägare. Inspirationen till romanen har Truc hämtat under sina många reportageresor norr om polcirkeln, för bland annat Le Monde. Reportage som ofta har handlat om miljöfrågor och om samernas situation idag.

Recensionsdagar
18 juni Blodssystrar av Katerina Janouch

20 augusti Den fallande detektiven av Christoffer Carlsson

27 augusti Bombmannens testamente av Lena Ebervall & Per E Samuelson

3 september Att inte vilja se av Jan Guillou

3 september Det opålitliga hjärtat av Morgan Larsson

17 september Pottungen av Anna Laestadius Larsson

17 september Fyrtio dagar utan skugga av Olivier Truc

24 september Hon som älskade honom av Sara Kadefors

24 september När kriget kom till Lyckhem av Britt-Marie Mattsson

15 oktober Lotus blues av Kristina Ohlsson

29 oktober Sonen av Jo Nesbø

2014-06-16T08:47:08+00:00