STHLM – En annorlunda guidebok av unga för unga

Nu släpps Stockholmsguiden  för dig som hellre går på Grönan än tittar på något gammalt slott, guideboken STHLM av unga för unga.

I guideboken STHLM har Ungdomar.se och B.Wahlströms Bokförlag samlat ungdomars bästa Stockholmstips.

– Med den här annorlunda guideboken vill visa upp staden genom ungdomars ögon. Vi tipsar inte om massa museer eller kyrkor – det finns det redan andra som gör. Istället berättar vi var du hittar den bästa second hand-butiken, var du kan äta den godaste kebaben och vilket café som har öppet till klockan två på natten. Och så tipsar vi förstås om stans bästa hångelplatser, säger André Vifot Haas, webbansvarig på Ungdomar.se.

Förutom tips om shopping, restauranger och kaféer, kultur och nöje, parker och natur innehåller boken även de bästa låtarna, filmerna och böckerna om Stockholm, information om tunnelbane­ och busstrafik, samt vinnarbidraget från novelltävlingen Stockholm Story. Alla tips samlades in under ungdomsfestivalen We are Sthlm förra året och många av bokens bilder och texter är dessutom producerade av ungdomar mellan 13-19 år.

– Det är alltid givande att få komma ut och träffa läsare och det var just vad vi fick göra tillsammans med Ungdomar.se under We are Sthlm förra året. Att vi sedan fick hjälp av dem att skapa grunden till vad som skulle bli STHLM – Av unga för unga, det känns extra roligt, säger Tove Andersdotter, redaktör på B. Wahlströms Bokförlag.

 

2015-08-27T12:09:44+00:00