Hur fira Mors Dag när mamma är i himlen?

Brev till himlen – 365 dagar utan dig är en bok för dig som förlorat någon du älskat eller för dig som vill förstå hur det kan kännas att befinna sig i sorg.

Brev till himlen är en samling brev som Ebba skrev för att fylla tomrummet efter sin mammas död i cancer. Vem skulle hon nu prata med när hennes mamma inte kunde svara? Hon började skriva brev. Brev om alla känslor och tankar som dök upp när livet tog en plötslig och svår vändning. Brev till den person som alltid tidigare kunnat trösta och lugna när jobbiga saker hänt. Eller varit den första som fått ta del av roliga och spännande nyheter. Stort som smått.

Breven blev ett sätt att fortsätta relationen mellan mor och dotter även då de skiljs åt av liv och död.

Trots det allvarliga temat får vi med livsglädje i språket följa Ebbas väg genom sorgen och ut på andra sidan. Vi både gråter och skrattar på denna resa.

2012 förlorade Ebba sin mamma i cancer och skrev efter det Brev till himlen – 365 dagar utan dig. I boken delar Ebba med sig av sina tankar och känslor runt förlusten av sin mor med ett ärligt och rakt språk. Även funderingar kring vad som händer när man dör, samt roliga händelser i vardagen, som Ebba vill dela med sig av till sin mamma dyker upp i breven till himlen.

Ebba Ómarsson är född 1981 och uppvuxen på Lidingö, där hon bor tillsammans med sin man Ragnar och deras två barn. Hon utbildade sig till grafisk formgivare i Florens och till företagsekonom vid Stockholms universitet. Ebba är även certifierad handledare i sorgbearbetning.

Till Ragnars hemland Island reser Ebba gärna för att uppleva den magnifika naturens skönhet och dess kraft att sprida lugn till både kropp och själ. Att stå vid foten av Hekla och inse hur liten man är på jorden är både lugnande och skräckinjagande på en och samma gång, säger hon. Känslor som dessa har varit läkande för Ebba i hennes sorg och tiden hon spenderat i denna natur har varit viktig för att väcka nya tankar och samtidigt samla de befintliga. Detta har i sin tur även inspirerat henne till att skriva denna bok.

Boken släpps i september 2014. Ebba har tidigare skrivit och illustrerat barnböckerna Pirre och fiskfällan och Var är Pirre som gavs ut 2010.

2017-03-13T11:50:47+00:00