Fotografiska fyller fyra år

21 maj 2010 slog bröderna Jan och Per Broman upp portarna till Fotografiska. Vid premiären visades utställningar med Lennart Nilsson, Vee Speers, Joel-Peter Witkin och Annie Leibovitz. Fyra år senare har två miljoner fotoälskare kunnat njuta av både framtidens stjärnfotografer, viktiga dokumentära utställningar och fotohistoriens allra tyngsta namn. Men Fotografiska ser inte bakåt!

– Det var inte många som trodde på succén inför att vi skulle öppna. Men under sommaren visar vi utställningar med Sebastião Salgado, Isaac Julien, Dana Sederowsky, Lu Kowski och Lisa Ross. Att fortsätta visa fotografi i världsklass är receptet på succén, berättar Fotografiskas grundare Per Broman.

Utöver utställningar fortsätter Fotografiska att erbjuda en mötesplats för kulturintresserade. Konserter varje vecka, en klubb med fokus på elektronisk musik som tilldelades Stockholmspriset i kategorin Årets klubb, matupplevelser signerade stjärnkocken Paul Svensson, kurser i fotografi och möjligheten att ha både små dagkonferenser och stora toppmöten i en kreativ miljö, är bara några av de områden som Fotografiska fortsätter att satsa på. 

– Det här är bara början. Vi har en otroligt spännande resa framför oss, så håll ögon och öron öppna, säger Per Broman.

2014-05-21T17:27:52+00:00