Bo i kända författares hem och skrivarlyor

Vill du bo som en riktig författare eller behöver du inspiration för att kunna skriva klart din bästsäljare? Här listas de bästa boenden runt om i världen där berömda författare levt eller skrivit sina mest kända verk.

Airbnb, är en webbaserad social marknadsplats för privata hem, där man kan hyra eller boka unika boenden runt om i världen, på sajten presenterar de bästa hemmen där kända författare som Charles Dickens, Alexandre Dumas eller John Steinbeck bott.

Övernatta i John Steinbecks skrivarstuga i Kalifornien
I den idylliska kuststaden Monterey kan man övernatta i John Steinbecks skrivarstuga där han under 40-talet skrev boken Loggbok från Cortez hav, ett av Steinbecks viktigaste icke skönlitterarära verk, som utspelar sig runt omkring Monterey-bukten. Att bila längs den legendariska Kaliforniska kustremsan Highway 1 och Big Sur är populärt resmål bland många svenskar just nu.

Upplev Charles Dickens historiska London
Här kan man bo i Charles Dickens gamla kontor i centrala London. I den centralt belägna lägenheten, nära bland annat Trafalgar Square och Themsen, grundade Charles Dickens sin tidning All The Year Round där han publicerade sina noveller. Några av Dickens mest kända karaktärer är Oliver Twist och Ebenezer Scrooge.

Äventyr i Paris i de tre musketörernas fotspår
På hemsidan finns även Alexandre Dumas före detta lägenhet i Paris, på Rue Amsterdam Île-de-France. Bland Alexandre Dumas mest kända verk finns bland annat De tre musketörerna och Greven av Monte Cristo. Den lyxiga lägenheten ligger bland annat nära Parisoperan och Galeries Lafayette.

Andra kända författarlyor- och kvarter att bo i:

– I det legendariska författarparet F. Scott och Zelda Fitzgeralds hus, där de under en kort period bodde med sin dotter Frances, i Montgomery i Alabama USA. F. Scott Fitzgerald skrev bland annat den kända boken The Great Gatsby
– I det område där James Joyce kultförklarade verk Odysseus utspelar sig. Byggnaden där lägenheten finns nämns flera gånger i boken.
– Granne med Mark Zuckerberg i den kända författaren Armisted Maupins hus (författat bland annat Tales of the City) med utsikt över San Francisco.
– I Miguel de Cervantes, den kända författaren som bland annat skrivit Don Quixote, hus i Barcelona.

Foto: Nobelpristagaren John Steinbecks skrivarstuga

Följ oss på Twitter: @Renewmagazine1

2014-04-30T13:40:46+00:00