Richard Gere och Julia Roberts – finaste filmparet enligt svenskarna

Richard Gere och Julia Roberts i klassikern Pretty Woman är filmvärldens finaste kärlekspar enligt svenskarna. Det visar en ny undersökning från video on demand-tjänsten SF Anytime. Mest populär är Pretty Woman-paret bland kvinnorna. Yngre personer föredrar däremot Brokeback Mountains omtalade kärlekspar Heath Ledger och Jake Gyllenhaal. 

Kärlek är bäst på film sägs det, men vilket är egentligen filmvärldens finaste kärlekspar? I sin senaste undersökning har SF Anytime tagit reda på vilket klassiskt filmpar svenskarna tycker allra mest om. Resultatet visar att Pretty Woman-paret Richard Gere och Julia Roberts är svenskarnas favoritduo, det anser tio procent av de svarande. Framför allt är det kvinnorna som tycker att Gere och Robert utgör det finaste kärleksparet (12 procent, jämfört med sju procent bland männen).

Sett till hela landet är resultatet väldigt jämnt i toppen. Tre par delar på silvermedaljen med nio procent av svenskarnas röster (Leonardo Dicaprio och Kate Winslet i Titanic, Patrick Swayze och Jennifer Grey i Dirty Dancing samt Hugh Grant och Julia Roberts i Notting Hill).

Två par som inte får svenskarna att se världen i ett rosa skimmer är John Travolta och Olivia Newton John i klassikern Grease samt Kevin Costner och Whitney Houston i Bodyguard. Dessa får endast tre procent vardera av svenskarnas röster.

Undersökningen visar också att yngre personer berörs mer av manlig kärlek än vad äldre gör. Var sjätte person (16 procent) i åldrarna 18-24 svarar att Heath Ledgers och Jake Gyllenhaals romans i Brokeback Mountain är den finaste i filmhistorien. Motsvarande andel bland äldre personer är endast två procent.

– Det har gjorts otroligt många vackra kärlekshistorier på film och därför är det så svårt att välja en favorit. Mest glädjande i undersökningen är att så pass många unga personer tycker att kärlek inte uteslutande måste vara mellan en man och en kvinna. Heath Ledger och Jake Gyllenhaal gör en fantastisk kärleksskildring i Brokeback Mountain och det är verkligen en film som jag rekommenderar alla att se, säger Marta Jarzabek Hulthén, marknadschef på video on demand-tjänsten SF Anytime.

2017-03-13T11:50:54+00:00