Paris populärast på Alla hjärtans dag

Nästa vecka firar vi Alla hjärtans dag. Till Sverige kom högtiden redan på 60-talet och de senaste åren har den slagit igenom stort. 84 procent av svenskarna kommer att uppvakta någon på Alla hjärtans dag i år, enligt en ny undersökning från Resia. Helst vill man
spendera dagen med den man älskar på en restaurang vid havet i ett varmt land. Det mest romantiska resmålet? Paris.

– Blommor, choklad eller en middag med levande ljus är det vanligast sättet att uppmärksamma någon på Alla hjärtans dag. Men om man verkligen får önska, då drömmer man om att bli överraskad med en resa, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

56 procent skulle allra helst vilja bli överraskade med en resa på Alla hjärtans dag, enligt undersökningen som Resia genomförde bland 1300 av sina kunder i januari 2014. Middag med levande ljus hamnar på andra plats och teater, bio eller konsert på tredje.

Paris – det mest romantiska resmålet
Det mest romantiska resmålet är utan tvekan Paris. Men allra helst vill man fira Alla hjärtans dag vid en restaurang på en strand i ett varmt land. Och för den som inte får det är drömmen att mysa till det hemma på tu man hand.

Bland de singlar som tillfrågades svarade ungefär hälften att de inte uppmärksammar dagen
överhuvudtaget. Var tredje singel drar ihop vännerna för en kväll på stan på Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag har sitt ursprung i minnet av de två kristna martyrerna Valentin av Rom och Valentin av Terni, som båda avrättades den 14 februari. I England började man i mitten av 1800-talet att sända Valentinhälsningar till varandra och i slutet på samma århundrade blev Saint Valentine´s Day den första riktiga kommersiella helgen i USA.

2014-02-07T16:56:02+00:00