Gott nytt (hästens) år, bloggar Lina från Kina

Nu har det gått några veckor sedan vi landade tillbaka i Kina. Två veckor i Sverige gick som förväntat fort. Det var såklart ett skönt avbrott så här mitt i vintern. Men, ska jag vara helt ärlig så gick det nog jämt upp om resan hem var värt det. Hur underbart det än var att komma hem och träffa alla vi saknar och längtar efter, så tycker jag att det är superjobbigt att komma ur våra rutiner. Jetleg:en denna gången blev tuff, både fram och tillbaka. Jobbigast faktiskt att komma tillbaka hit, då jag LIna3föredrar att vara morgonpigg som vi blir när vi reser västerut. Sedan har jag en alldeles för lång startsträcka att komma in i rutiner igen och Emma hade glömt hur roligt hon tyckte det var att gå till förskolan så det har varit mycket gråt, igen.

Men, men. Nu har vi börjat komma in i vardagen igen, och en del av tiden har gått åt till att förbereda inför nyåret. Ja det kinesiska nyåret menar jag då. Det vanliga firades ju i Sverige med syster, hennes sambo och fina hunden Britta! ♥

Den här gången går vi in i hästens år. Hästens år anses i kinesiskt astrologi vara ett aktivt och mycket lyckosamt år som rätt hanterat ger tur och bra saker. Året löper mellan 31 januari 2014 till 18 februari 2015.  Enligt Mittensrike är hästar populära personer. De är bekymmerslösa, skickliga med pengar och lyhörda, även om de ibland pratar för mycket. De är smarta, begåvade och har en svaghet för det motsatta könet. De är otåliga och hetlevrade när det gäller allting förutom deras dagliga arbete. De gillar underhållning och stora folksamlingar. De är väldigt oberoende och lyssnar sällan till förslag.

LIna1Vi själva planerar att göra en repris på förra året och fly resa till Thailand. Därav alla förberedelser för oss. Uppdrag hitta sommarkläder och skor. Köpte det sista idag. Vi hittade tyvärr inga lediga rum där vi var sist, utan i år blir det annat hotell. Samma område dock. Håller tummarna för att det politiska läget i Bangkok inte blir värre bara. För det hade varit fantastiskt skönt att komma iväg på en veckas sol, bad och värme!

Lina Hellsten

 

LIna4

2017-03-13T11:50:54+00:00