Renews mest lästa under 2013 – från jorden runt segling till debatten om Nora

När vi nu plockar fram Renews mest lästa länkar under 2013 så är det en ganska brokig samling vi hittar. Dels kan det bero på att det är när vi kastar oss in i debatter som länkarna flyger iväg, som med den fastspända flickan Nora, eller skriver om någon som vi alla har runt omkring oss – narcissisten. Men framför allt läser ni och delar vidare när människor berättar om sina livsöden, som en flytt till Kina, en hemsk natt på BB eller om livet efter att ha förlorat två barn.

Tack för att ni hittat till vår tidning, att ni  läser, tycker, tipsar och kanske också bidrar själva!

Åsa-Mia och Johanna

Listan över de mest lästa texterna i Renew Magazine under 2013

1. Narcissisten fascinerande och odräglig på samma gång

Häromdagen berättade en manlig bekant för mig att han har sagt upp sig från sitt arbete som verksamhetschef. Orsaken var att de anställda inte ”har förtroende” för honom. Det här verkar kanske som en insiktsfull person. För tänk om alla dåliga chefer kunde göra som han och säga upp sig!  Men det första intrycket stämmer inte. Jag visste att det skulle snart komma mindre smickrande kommentarer. Och det gjorde det…

2. Från himmel till helvete –  sanningen om att segla jorden runt
En fredagskväll i april, på en After Work på Gran Melía Don Pepe, träffade jag ett intressant par. Jag gick fram till dem för att hälsa dem välkomna och frågade var de bodde när de hälsade på sina vänner i Marbella. På båten blev svaret. Jaha, på båten?

3. Bokåret 2012 – topplistor över årets mest sålda böcker

Året börjar gå mot sitt slut och Adlibris har sammanställt topplistorna på årets mest sålda böcker och det är erotik och barn som slår ihjäl varandra i toppen…

4.  Alex Schulman om föreställningen Älska mig och den nya gilla generationen

Krönikören, författaren och programledaren Alex Schulman hade igår  premiär på sin föreställning ”Älska mig” på Maximteatern i Stockholm. Igår  gästade han också P1-morgon och pratade om  självbekräftelsens baksida och den nya gilla-generationen…

5.  Feel-good-filmer för helger i höstmörkret

Så här i höstmörkret kan det kännas skönt att bänka sig framför TV:n eller skärmen och titta på en kravlös feel-good-film. En  film som muntrar upp och väcker liv i den romantiska ådran, men som också faktiskt kan mana till eftertanke.   Här kommer fem tips på riktigt bra feel-good filmer…

6. Bästa partylåtarna till nyårsfesten

Det lackar mot jul och nyår. Det senare innebär ofta fest med dans. Kanske är det du som ska arrangera festen. Det är lätt hänt att man i sin planering prioriterar ned det som ska komma efter middagen – dansen – och tänker att ‘ det ordnar sig, gästerna får välja låtar på plats’. Problemet med det är att det lätt blir rörigt och bäddar för frustration…

7. Blogg: Lina om flytten till Kina

Så var det då dags. Dags att åka. Torsdag kväll gick flyget. Hjälp, nu skulle allt ner och helst få plats i väskorna igen. Packa är inte riktigt min grej, det blir aldrig så där platt, slätt och snyggt, utan jag rullar gärna ihop mina kläder, fyller ut med lite diverse där det får plats, sätter mig på väskan, ber en liten bön och pressar ihop blixtlåset…

8. Budskap till Eberhard: Det bör vara två fokus i debatten om Nora

Debatten om fallet  Nora har fel fokus, enligt David Eberhard, psykiatriker och överläkare på Danderyds sjukhus. I en debattartikel (Länk till artikeln) som publicerats på SVT:s hemsida  skriver han att ”hetsjakten på Ola Gefvert döljer ett djupare systemfel”. Detta systemfel är att patienter med självskadebeteende läggs in för tvångsvård när de istället borde erbjudas kontraktsvård, som dock är förbjuden enligt svenska riktlinjer…

9.  Författaren Tomas Sjödin om livet efter att ha förlorat två barn och nya boken

En del drömmer om fler timmar på dygnet eller hoppas på oväntade luckor i kalendern. Andra brottas med ett överbokat liv och känslan av att aldrig kunna koppla av. Många längtar efter vila. Men vad är vila mer än att inte arbeta? Hur får vi ihop vårt behov av vila med allt ansvar och med känslan av att inte riktigt räcka till? Hur handskas vi med vilans ärkefiender Oro, Leda och Rastlöshet?

10.  ”Jag trodde vi skulle förlora honom” – Johanna om att hamna mitt i stressen på BB och barnmorskornas uppror

Äntligen! Barnmorskorna i Sverige har länge gått på knäna och nu ryter de till mot den svåra arbetsbelastningen. Jag vet för nio år sedan hamnade vi mitt i den röran. Vill börja med att säga att jag tror inte att vår historia på något sätt är unik. Och, nej vi behövde inte föda i någon skrubb. Men den är tillräckligt traumatiskt för att jag ibland ska titta på min 9-årige son och tänka att det ändå är fantastiskt att han sitter där i soffan.

2017-03-13T11:50:55+00:00