Designkritikern Alice Rawsthorn till Stockholm i november

Alice Rawsthorn är som krönikör för International Herald Tribune en av världens mest inflytelserika designkritiker. Hon var tidigare chef för Design Museum i London, är styrelseledamot i brittiska Arts Council och har som medlem i Global Agenda Council on Design flera gånger talat om design under World Economic Forum i Davos. Svensk Form har bjudit in Alice Rawsthorn till Stockholm för ett seminarium kring hennes nya bok ”Hello World: Where Design Meets Life” – om hur design ofrånkomligen påverkar våra liv.

– Alice Rawsthorn är den mest spännande designpersonligheten idag. Hon tror passionerat på att design kan användas för att bygga en bättre värld och pratar om design på ett både klokt, underhållande och tankeväckande sätt. Det känns väldigt roligt att kunna ge alla en möjlighet att lyssna på henne i Stockholm, säger Ewa Kumlin, vd för Svensk Form och värd för det kostnadsfria samtalet i november.

Seminariet är huvudeventet under DesignDagen, vilket är en del av Svensk Forms Swedish Design Awards där också utmärkelserna Design S och Ung Svensk Form ingår. Alice Rawsthorn kommer under sitt Sverigebesök även att medverka vid ceremonin då första stipendiet ur Cathrine von Hauswolffs stiftelse för designutveckling delas ut. Svensk Form är en bland många stiftare av stipendiet.

Missa inte ett unikt tillfälle att höra Alice Rawsthorn i Moderna museets/Arkitektur- och designcentrums auditorium i Stockholm den 15 november kl 15.00-16.30. Fri entré men obligatorisk anmälan och avanmälan till anna.bellander(at)svenskform.se

2017-03-13T11:51:00+00:00