Christer Björkman vårt senaste val till listan

Christer Björkman har under åren fått en hel del spott och spe för sitt sätt att styra artistuttagningarna till Melodifestivalen, inte minst när det har gått dåligt för Sverige i slutfinalen – Eurovision Song Contest. Christer Björkman har kritiserats för att vara både despotisk och ett kontrollfreak, och många har krävt hans avgång. När det däremot har gått bra för Sverige – vilket det har gjort med råge de två senaste åren – har kritiken uteblivit, men tyvärr inte ersatts av beröm i medierna. Inte är ett helt okänt fenomen…

Vi har varken anledning eller på fötterna för att uttala oss om Christer Björkmans ledarskap i Meldofestival-sammanhang. Däremot kan vi uttala oss om hans bidrag som värd i söndagens humorprogram, Partaj. Vi har pratat om detta program i vår Podcast, öst beröm över det, men också kritiserat värd-inslaget eftersom vi tycker att det är så stelt och tillgjort. Få klarar av att axla rollen som kul. När Christer Björkman var värd i söndags gick det däremot alldeles galant. Han visade prov på stor sinnesnärvaro, karisma och, inte minst, underbar självdistans i sketchen om sig själv som envåldshärskare (Hitler). Vi tycker det är så härligt befriande med människor med självdistans, individer som kan skämta om sig själva – inte minst människor med makt. Christer Björkman blir därför vårt senaste val till listan över inspirerande personligheter.

Grattis, säger vi.

 

Åsa-Mia Fellinger

 

Foto: Wikipedia.

2017-03-13T11:51:00+00:00