Tiger Woods ute ur sponsorkylan

Tiger Woods trillade med buller brak ner från idolpiedestalen i slutet av 2009. Idrottscelebriteten visade sig vara allt annat än den trevlige och skötsamme familjefadern och goda förebilden som omvärlden trodde. I kölvattnet av en trafikolycka, där Tiger påverkad körde in i ett träd med sin SUV, rullades en otrohetshistoria upp av sällan skådat slag.  Snaskigheterna, otroheten, sex- och drogmissbruket gjorde att den ena sponsorn efter den andra hoppade av från Tigers stall, bl a det globala konsultföretaget Accenture, AT&T, Gillette och klockmärket Tag Heurer. Det spelade ingen roll vad PR-maskinert gjorde för att minska skadorna –  varumärket Tiger Woods var kraschat. För evigt trodde en del.  Även golfkarriären tog stryk och det fanns nog ganska många som tyckte att det var rätt åt honom.

Men,  som det brukar heta – en katt har nio liv. Så även Tiger Woods. Tiden i frysboxen verkar definitivt vara över. Förhållandet med slalomstjärnan Lindsey Vonn har fått omvärlden att tränga undan minnesbilderna av den aldrig trogne familjefadern. Nu är skvallerblaskorna fyllda av bilder på det leende och förälskade paret. Tigers golf har också genomgått ett reningsbad. Nu toppar han återigen världsrankingen. Och vad händer då? Jo, annonsörer kommer tillbaka och inte vilka som helst. Det globala lyxvarumärket  Rolex tecknade för en tid sedan ett hemligt reklamavtal med Tiger Woods. Om Lindsey Vonn, som också är deras affischnamn, har haft ett finger med i spelet kan man bara spekulera kring. Så här motiverar Rolex sitt val av Tiger Woods som ”ambassadör” för det exklusiva klockmärket, enligt ESPN Golf.

Rolex1”Rolex is convinced that Tiger Woods still has a long career ahead of him, and that he has all the qualities required to continue to mark the history of golf,”

Så är alltså Tiger ute ur sponsorkylan och pryder f.n.  helsidesannonser tillsammans med andra ikoner från idrotts- och kulturvärlden, se bilden intill. En sida av mig tycker att det är bra. Alla människor förtjänar en andra chans. En annan sida av mig känner en motvilja. Jag har svårt att sätta fingret på vad det handlar om….jo – tillvaron ter sig så cynisk och fullproppad av dubbelmoral. Är du tillräckligt duktig och tjusig kan du slippa undan med nästan vad som helst. Det som berörde mig mest i skandalerna kring Tiger Woods var inte hans monumentala otrohet, utan avslöjanden om honom som en falsk person som inte visar sina medmänniskor någon som helst respekt. Därför mår jag lite illa när jag ser Tiger Woods sida vid med storheter som bl a Martin Luther King och Roger Federer.

Estelle

Klicka här om du vill se presentationen av Tiger Woods på Rolex hemsida

 

P.S. Bilden på Tiger Woods är nedladdad från Wikipedia.se

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:02+00:00