Svenska folkets kokbok – 100 utvalda recept av folket

Nu har svenska folket sagt sitt. Svenska folkets favoritrecept är folkets hundra favoritrecept samlade i en egen kokbok. Ett urval av de mest populära recepten från en av Sveriges största digitala receptsamlingar, Kokaihop.se.  En kokbok av folket för folket.

— Vi kan väl säga att det är lite som en receptklippbok där svenska folket har fått säga sitt. Tänk dig en mormors gamla receptsamling där egna recept delar pärm med vänners recept, tidningsurklipp och välanvända receptfoldrar, fast i bokformat. Tillskrynklade receptlappar med alla de där guldkornen från svenska folkets kökslådor och har fått nytt liv, säger Anders Jacobsson, projektledare för boken.

I kokboken möter du närmare ett sextiotal hemmakockar som generöst delat med sig av sina recept, tips och kommentarer på matsajten Kokaihop.se. Recept som lagats i tusentals kök, hyllats, kommenterats och fått toppbetyg. Resultatet är Sveriges kanske godaste kokbok på folkets eget vis med deras egna ord och tankar.

— Vi är stolta över att kunna säga att vi har använt oss av Sveriges största provkök för att ta fram den här kokboken. För på sajten Kokaihop.se huserar nämligen över en halv miljon flitiga hemmakockar som hittills har delat med sig av över 20 000 recept, provlagade i tusentals kök runt om i Sverige. En receptsamling som växer för varje dag. Engagerade personer som med glada tillrop lyfter, hyllar och peppar varandra till storverk i köket. Det är den känslan vi ville åt, för mat är ju grymt roligt och socialt, säger Anders Jacobsson.

Boken släpps i samband med bokmässan i Göteborg som pågår just nu..

2017-03-13T11:51:01+00:00