Nytt tv-program med graviditeten under lupp – Gravid vecka för vecka

Livet som gravid innebär ofta en ständig ström av googlingar och appnedladdningar. Men det är svårt att i realtid följa gravida kvinnor som berättar om sina upplevelser. Det ändras nuGravid vecka för vecka är United Screens nya program där tre kvinnor låter oss tittare följa deras graviditeter fram till förlossning.

I programmet, som hade premiär  fredagen den 20 september, får vi följa tre kvinnor under resan fram till förlossningen. När serien startar är en av kvinnorna i vecka 10, en i vecka 20 och en i vecka 30, vilket gör att många kvinnor kommer att kunna identifiera sig med någon av huvudpersonerna. Malin Eklund och Perfect Day Media har producerat programmet. Programmet är gratis och tillgängligt närhelst för tittarna, oavsett vilken plattform man vill se avsnitten på och hittas på: http://www.youtube.com/gravidsverige

– Det finns ett otroligt stort intresse bland gravida att få ta del av andra blivande mammors upplevelser. Det här programmet bildar en fin och intressant mosaik av tre kvinnors resa mot ett nytt kapitel i livet. Det är skapat direkt för den nya tidens tittande, då man vill kunna se på tv när man vill och hur man vill, säger Stina Honkamaa Bergsfors, vd på United Screens.

Programmet kommer att följa de tre kvinnorna genom graviditeten, också vid speciella tillfällen som MVC-besök, ultraljud, barnvagnsshopping och inte minst förlossningen. Gravid vecka för vecka kommer sändas tre gånger i veckan – tisdag, onsdag och torsdag – och varje kvinna har ett avsnitt var, varje vecka.

De tre kvinnorna som tittarna kommer få följa är:

Agnes Ericson, 40, arbetar inom reklambranschen och väntar sitt andra barn. Hon bor tillsammans med sin man Andreas och dottern Agnes, 3 år. Avsnitt #1 Agnes

Clara Herngren, 41, är gravid för fjärde gången. Tillsammans med maken Felix har hon tre egna barn, och genom honom även tre bonusbarn. Claras moderkaka ligger lite fel, så hennes tankar om detta är ett återkommande inslag i programmet. Avsnitt #1 Clara

Vanja Wikström, 35, är förstföderska och väntar barn tillsammans med sin fästman Niklas. Redan i första avsnittet får tittarna följa med Vanja till MVC för en ultraljudsundersökning. Avsnitt #1 Vanja

2017-03-13T11:51:01+00:00