Det här är sommarens populäraste resmål

Trots strålande väder på hemmaplan ökade utlandsresandet med 29 procent i sommar. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket. Det populäraste resmålet i sommar var Antalya, för femte året i rad. På andra plats hamnar Mallorca, följt av London. Sett till land gick Spanien om Turkiet med flest bokningar och resenärer. 

Extra anmärkningsvärt i sommar är att storstadsresandet har ökat enormt. Så mycket som hälften av destinationerna på topplistan är storstäder. London ökade med 83 procent, Paris med 73 procent och Berlin med hela 123 procent jämfört med förra sommaren. Även om man tittar strax under topp-10-listan är det storstäder som dominerar. Bland bubblarna återfinns bland annat Rom, Prag, Amsterdam och Nice.

– Det svenska sommarvädret har erbjudit många soldagar. Därmed kanske många har fått sin dos av sol och bad här hemma och tillbringat utlandsresan i en storstad, där utbudet av shopping, sevärdheter, och kultur generellt sett är bredare än på de klassiska sol- och baddestinationerna, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

I sommar har reguljärflyget fått ett rejält uppsving. De reguljärflygbaserade resorna har ökat med 70 procent jämfört med samma period förra året. Charterresandet är oförändrat och ligger kvar på samma nivåer som förra sommaren, vilket är bra med tanke på det fina vädret och jämförelsen med förra sommarens rekordförsäljning.

 

Topplista – sommarens populäraste resmål*

1. Antalya (1)
2. Mallorca (2)
3. London (7)
4. Kreta (3)
5. Rhodos (4)
6. Paris (9)
7. Cypern (5)
8. Barcelona (8)
9. New York (6)
10. Berlin (ny)

2017-03-13T11:51:06+00:00