DesignTorget firar 20 år med unik jubileumskollektion

DesignTorget har i 20 års tid främjat svensk design och genom sina butiker fyllt svenska hem med klassiska designprodukter som Elflugan, Gungkaninen och tidningssamlaren Tipack. Dessa designklassiker lanseras nu åter i butik tillsammans med en helt ny kollektion specifikt framtaget för jubileet. Nyheterna består av en köksserie, en smyckeserie och en glasserie, formgivna av utvalda svenska designers.

Hos DesignTorget har utvalda formgivare en naturlig öppning och plats att synas med sin design. DesignTorget har idag 12 butiker över hela Sverige samt 4 butiker i Norge.

–  Vi är enormt stolta över vårt koncept där vi i mer än 20 år har arbetat med att främja svensk design och lyfta fram nya formgivare. Vårt 20-årsjubileum handlar delvis om att göra en tillbakablick på den fantastiska formgivning vi har presenterat genom åren, men framförallt är det ett startskott till att vässa vårt unika koncept att göra svensk design framgångsrik och tillgänglig! Det innebär en översikt av butikskonceptet, sortimentet och att arbeta närmare våra formgivare & designers. Vi kommer att koncentrera vår affär med ett ännu tydligare fokus på svensk design, säger Pål Kårfalk, VD för DesignTorget.

Jubileumskollektion från DesignTorget

Köksserie NO LIMIT, design Maria Holmer Dahlgren

Maria Holmer Dahlgren, art director och designer, välkända produkter har länge funnits på DesignTorget där klassiska Stockholmsmönstret har tryckts på brickor och kökshanddukar. Till DesignTorgets jubileum har Maria designat en köksserie med brickor och underlägg vid namn

NO LIMIT. Namnet på produkterna är väl valt, då man kan kombinera dem på många olika sätt för att skapa olika uttryck. Bricka 38 cm björkfanér, 295 kr. Glasunderlägg 4-pack oliksidig, 9x9cm, 150 kr. Skärbräda oliksidig 20x30cm, 195 kr. Tygkasse med ficka på insidan, 135 kr.

Smyckesserie Happy Heart, design Annika Gustavsson

Happy Heart är en smyckesserie i silver bestående av ett halsband och örhängen. Att använda sig just av hjärtan var guldsmeden Annika Gustavsson idé till att spegla kärleken till både design som till livet i stort. Smyckesserien är numrerade och finns i begränsad upplaga.

Halsband, 895 kr. Örhängen, 395 kr.

Glasserien Svea, design OBJECTHOOD

OBJECTHOOD designteam består av Britta Teleman, Cecilia Dreyfert, Charlotte Elsner och Sofia Ohlsson.  Glasserien Svea består av glas, skålar och en karaff. Samtliga är tillverkade efter den klassiska metoden drivning. Drivet glas är något tjockare i sin utformning och därmed betydligt tåligare vilket gör glasen till utmärkta vardagsglas. Varje glas blir ett original där inget glas är det andra helt likt. Dricksglas, 195 kr. Vinglas, 295 kr. Karaff, 495 kr. Skål liten, 395 kr. Skål stor, 595 kr.

DesignTorget, grundat 1993, är en kommersiell marknadsplats med unik design, för kunder och formgivare som värdesätter form, funktion och förnyelse. Bolaget har nära kontakt med formgivare och har ett unikt urvalssystem där en jury fäller avgörandet om vissa nya produkter. DesignTorget har idag 16 butiker varav 12 i Sverige och 4 butiker i Norge samt en webshop och omsatte 2012 drygt 140 mkr. Sedan 2005 är DesignTorget ett helägt dotterbolag till Novax AB.www.designtorget.se

2015-08-27T08:58:01+00:00