Tillbaka till verkligheten

Sommaren är skön och det är inte förutan att vi lever upp på ett annat sätt även när vi bor i Marbella. Alla turister som kommer hit och fyller gator, restauranger, hotell och inte minst stränderna gör ju att det blir en annan aktivitet än på vintern.

När semestern är över i Sverige och alla så kallade noll-åttor åker hem från sina semesterorter brukar de fastboende dra en lättnadens suck och tycka att det är skönt när lugnet lägger sig över deras by, stad, ö. Det är likadant här. Trots att det är härligt med alla som besöker Marbella och kusten på sommaren är det så skönt när allt blir som vanligt igen. Och då kan vi längta till nästa sommar igen då de kommer tillbaka. När sommarturismen sinar tar golfturisterna vid under resten av året. Och för att inte tala om alla övervintrare som är i sina hemländer på sommaren. Varje årstid har sin tjusning.

Marbella2Det är fortfarande högsommar i Marbella men nu sätter ändå jobbet igång ”på riktigt” för mig. Efter ett par sköna och avkopplande månader, då jag ändå jobbat lite varje dag, har fokus legat på att uppdatera hemsidan, www.iniciativa.se och dess register, förberett höstens kampanj, rensat och fräschat upp i inboxarna i mailen, förberett bloggar och nu är det dags att förverkliga alla planer och leverera.

Höstens aktiviteter består av ett antal seminarier i Marbella för olika svenska företag, vinprovningar i Stockholm i november för både företag och privatpersoner, eventuellt en resa till Bilbao för Marbellabor, kanske någon utställning med en svensk konstnärinna. Ja, vi får se vad som händer. Det märks att Sverige börjar vakna till liv efter sommarledigheten. Mailen börjar droppa in i inkorgen.

Hur kan då en konferens i Marbella se ut? Vad vill man som företag uppnå med en konferens? Vad får den kosta? Hur lång ska den vara? Hur ett upplägg kan se ut hittar du på Marbella-Paletten  (http://www.iniciativa.se/konferenspalett-upplevelser-marbella) där man fritt kan sätta samman ett program tillsammans med mig. Fördelen att arbeta med en person på plats är ju lokalkännedomen och språket.

Tillbaka till jobbverkligheten! Och det är skönt att komma in i vardagsrutinerna igen!

Saludos y hasta pronto,

Rose-Marie Wiberg

mail

 

 

2017-03-13T11:51:04+00:00