Från arkivet: Katarina Wennstam om boken ”Happy, happy – en bok om skilsmässa”

Bilden av den romantiska, sexuella kärleken bombarderar oss dagligen och äktenskapet är det som ska kröna kärlekssagan. Tills döden skiljer oss åt, så har det sagts länge.  Men håller det? Vi har träffat Katarina Wennstam som tillsammans med Maria Sveland varit redaktör för boken Happy, happy – en bok om skilsmässa.

 

I antologin Happy, happy – en bok om skilsmässa bjuds läsaren på en annan bild av separation än den som vanligtvis ges. Det är berättelser om skilsmässor som positiva och berikande erfarenheter. En bok som vill stärka och inspirera alla som tagit steget – och alla som kanske funderar på att ta det…

Medverkande i boken är:
Maria-Pia Boëthius, Pernilla Glaser, Mari Jungstedt, Åsa Larsson, Mian Lodalen, Gudrun Schyman, Mia Skäringer och Helena von Zweigbergk delar tillsammans med Maria Sveland och Katarina Wennstam med sig av sina personliga erfarenheter av att bryta upp.

Här berättar Katarina Wennstam om beslutet att separera, debatten som snurrat igång i samband med att boken kommit ut i handeln och känslan av att skriva om något så privat som en skilsmässa.

 

Lyssna på intervjun med Katarina Wennstam:

Del 1

Wennstam 1

Del 2

Wennstam(4)

 

 

Läs några recensioner av boken.

DN

Aftonbladet

Svd

Cecilia Hagen, Expressen

 

Johanna Litsgård Lebourne

Twitter: @litsgaard

2017-03-13T11:51:07+00:00