Flyttips – fem smarta prylar för dig som är på väg

Augusti brukar vara den månad då de flesta byter adresser. Det är nu alla skolor drar igång, man flyttar från landet in till stan, utomlands eller  helt enkelt känner att nej, nu är det dags och byta miljö. Renew Magazine har därför sammanställt några smarta pryltips för dig som måste packa ihop bohaget och dra vidare.

 

1. Gröna flyttlådan

 

Smart och miljövänligt. Istället för att jaga runt halva stan efter kartonger så kan du beställa ett gäng gröna plastlådor som levereras till adressen du ska flytta från och sedan hämtas upp på adressen du flyttat till. Du sparar både tid och träd.

 2. Vakuumpåse

 

Fyll vakuumpåsen med täcken, kuddar, filtar eller kläder och töm påsen på luft med hjälp av dammsugaren, det kan göra dina textilier upp till 80% mindre skymmande. Kan vara nog så viktiga centimeter när det är dags att packa flyttbilen.

 

 

 

 

3.  Sorteringsbagar

 

Bra och ha kasse för allt det där som man inte riktigt vet i vilken låda det ska hamna. Inga fler plast- eller papperspåsar som går sönder och när hela flytten väl är gjord då har du ett gäng kassar klara för förråd eller vinden.

 

 

 

 

 

4. Smyckesförvaring klänning

 

 

Smyckesförvaring som hängs i garderoben. På ena sidan sitter 24st hällor med kardborreband för upphängning  av halsband, stora örhängen, sjalar. På andra sidan sitter 39 st genomskinliga fack för örhängen, armband och ringar m.m . Kan enkelt rullas ihop och läggas i resväskan eller i flyttkartongen.

 

 

 

 

 

5.  Ihopfällbar väska

En regntät ihopfällbar väska som kan packas ihop till en liten kudde. Bra och ha kit för den som ska åka långt men inte har jättemycket utrymme i studentrummet.

Källor: www.smartasaker.se, www.designtorget.se

Twitter: @RenewMagazine1

 

 

 

 

Läs mer:

Fia vågade bryta upp och flytta utomlands – läs hur det gick till

Teknikfria rum och självförsörjning – så är våra boendetrender

”Starten på något nytt”

Från himmel till helvete – sanningen om att segla jorden runt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:06+00:00