Lina bloggar från Kina: ”Nu tar vi sommarlov och åker ’hem'”

Jaha, nu var det alltså dags. Dagen som vi har räknat ner till. Vi har flugit tillbaka hem till Sverige, jag och Emma. Mannen som jobbar får vänta några veckor till. Vi fick sällskap av Emmas farmor som kom och hälsade på oss en vecka. Kändes skönt tyckte jag att vara en extra vuxen på flygresan hem. Lina bloggar från Kina

Men vad är nu ”hem” egentligen. Det där kändes inte så självklart som jag trodde det skulle göra. Vi har ju gjort oss ett hem i Kina. Med boende, vänner, rutiner och annat. Nu är det ju i och för sig så att de flesta vännerna passar på att åka hem de också. Så det hade nog blivit lite ensamt att vara kvar.

Väl hemma har vi landat några dagar i Halmstad men planerna är att jag och Emma ska åka uppåt landet och hälsa på nära och kära som bor där. Jag ska hyra bil för första gången i mitt liv. Får se hur det ska gå. Antagligen alldeles utmärkt, bara jobbigt för att det är något som görs för första gången. Måste även lyckas med att installera bilstolen…

Lina bloggar från KinaFör övrigt så gick flygresan bra. Vi har ju ett byte att göra i Peking och jag var lite nervös inför detta, då vi måste hämta ut bagaget, checka in det igen, gå igenom en ny säkerhetskontroll och så vidare. Jag har en historia att gärna fastna i diverse säkerhetskontroller, det har dock gått bra de senaste gångerna. Tills nu. Redan innan vi lämnade Dalian var det tydligen fel på mina biljetter, fel passnummer. Jaha tänkte jag, så här långt kom vi, nu kommer vi med all säkerhet att missa nästa flight. Men sedan verkade det inte vara passnumret det var fel på utan att mitt namn var för långt för biljetten (?). Sen verkade det inte vara något problem heller för plötsligt var det ok att gå igenom. Behöver jag säga att jag inte började diskutera det. Min gissning är att de blev misstänksamma för att jag har ändrat hårfärg sedan jag gjort passet. För detta frågade de sedan om i både Peking och Köpenhamn. Jaja, ibland är det bara att acceptera diverse knasigheter.

Lina bloggar från Kina

Jag hade gått på rådet att packa en liten leksaks-/överraskningsväska till Emma, denna var guld värd att plocka fram när det blev lite tråkigt. En smart leksak som vi hade köpt är en sån ritbräda med järnpulver(?) och penna med magnet. Rita-sudda-rita utan att behöva oroa sig över att det blir några streck på oönskade ställen. Böcker att bläddra i och några bitar Duplo att ta isär och sätta ihop var även de populära. När det inte serverades mat kunde vi även gå på lite turer i flygplansgångarna och hälsa på de andra barnen som också var på väg hem. Efter lite middag och välling bäddade vi för Emma i stolen mellan oss, och hon somnade faktiskt på bara 15 minuter. Fantastiskt! Inför landning var vi ju tvungna att spänna fast oss, men Emma somnade om i mitt knä och klarade nedstigningen utan gråt.

Vi har varit lite trötta ett par dagar hemma, men jetlagen börjar lägga sig nu. Vilket är så skönt. Det är svårt att förklara den konstiga och jobbiga trötthet som kommer över en när man vänder på dygnet så. Det positiva med att flyga åt detta hållet är att vara morgonpigg, 4.30 gick jag och Emma upp för frukost första morgonen, 5:30 andra morgonen! 😀

Innan hemresan hann vi dock med att fira lite svensk midsommar. Inbjudna av en annan svensk familj lyckades vi skrapa ihop sill och potatis med creme fraich. Midsommarstång och grillat på kvällen. Jag hade glömt bort hur gott det var med sill. Ett tips för er som inte vill ha glasburkar i resväskan är ”5 minuterssill”. Ligger i plastförpackning, och sedan tillagar man sillen med den smak man gillar. Det blev lök och morötter hos oss, mumma! Vi firade inte nationaldagen så mycket i år, utan tog igen det denna dagen istället. Det blev till och med en rejäl sväng om runt stången med lite musik från Spotify.

Lina Hellsten

Lina bloggar från Kina

 

 

 

Lina3

2017-03-13T11:51:08+00:00