Sveriges största idrottsstjärna!

Det absolut häftigaste inom idrotten är när det kommer fram nya sportstjärnor och de får gärna komma från Sverige! Har du inte lärt dig namnet på David Lingmerth från Tranås ännu, så passa på! 25-årige David är vår hetaste internationella idrottsstjärna just nu efter sin andraplats i ”The players Championship” i golf förra helgen. Tävlingen brukar benämnas den femte Majorn och har en otroligt hög status i USA och i hela den stora golfvärlden.

Att han är störst just nu bygger jag på att ingen idrottsman eller kvinna från Sverige tävlar på den höga nivån mot de allra bästa motståndarna i världen i en världssport. Henke Lundqvist, Zlatan m.fl. får oförtjänt mycket uppmärksamhet om man jämför med David, då de i sina klubblag förvisso möter världsspelare men inte genomgående då både motståndare och egna laget även består av utfyllnadspelare. Självklart har David mer att bevisa för att bli riktigt störst men chansen finns.

Golf är en av de absolut mest konkurrensutsatta sporterna och även om han inte vann senast bevisade han att han stod upp mot tidernas bästa spelare på ett imponerande sätt. Snart kommer nya framgångar vill jag lova.

Det roliga är också att David kommer från en riktig sportfamilj och hans två yngre bröder är hockeyspelare och systern fotbollspelare på hög nivå. Dessutom var hans farbror Göran ”kicker” i det amerikanska fotbollslaget Cleveland Browns 1987. David valde länge mellan hockey och golf vilket visar att det inte är så dumt att hålla på med fler sporter även upp i åldrarna.

Att fotbollsbladet, förlåt Aftonbladet inte kommer att skriva så mycket om honom förvånar mig inte, men kolla in spalterna i morgontidningarna framöver.

Kanske skulle damma av klubborna igen…

 

/Tobias

2013-05-15T21:40:34+00:00