Michael laddar för Stockholm Marathon med stela ben och pollenallergi

Göteborgsvarvet som gick av stapeln förra helgen blev sannerligen ingen lätt resa. Den tryckande värmen och kraftiga blåsten bromsade den fysiologiska möjligheten att maximera tempot för efterlängtat personligt rekord. Fram till ca 7 km kändes benen ganska lätta och rytmen infann sig bra de första kilometrarna i Slottsskogen. Hade planerat att inte köra på för hårt innan Älvsborgsbron för att kunna disponera välbehövliga krafter längre fram mellan 15 och 21 km, den delen av banprofilen som jag tycker är den tuffaste p g a sugande stigningar. Vid 10 km ute på Hisingen tappade jag lite fokus, huvudet kokade och i sådana lägen är det lätt att just huvudet kan spela en ett spratt. Bestämde mig för att få kontroll, kapitulerade för värmen, sänkte tempot – slog bort tankar och känslor att sätta personligt just idag mitt i denna helvetiska åskvärmegryta. Trots lite krampkänning inpå avenyn behöll jag dock ett stabilt tempo och lyckades undvika tunnelseendet resterande delen av loppet. Sprang in på 1.38.41, en tid som jag direkt efter målgång inte var nöjd med men till klimatet sett så blev det ändå en hyfsad tid och ett bra uthållighetskvitto inför Stockholm Marathon som snart stundar.

DSC_0277-1

Inför maran känns det för tillfället inte helt okej. Stela ben efter varvet i Göteborg har gjort denna vecka till en mer eller mindre ”otränad vecka” med ett ynka pass. Under veckan har jag också känt mig trött under dagarna. Får skylla å pollenallergin som bjuder på klåda nysningar men i mitt fall också en påfallande slöhet. Längtar verkligen efter att bara få lägga mig o falla i sömn. Att jag även har åkt på inflammation i benhinnorna förvärrar också min vakenhet. Alltså väldigt gnälligt.

Nu blir det till att ladda! Blir en liten tömning av kolhydrater i början av nästa vecka kombinerat med några pass på motionscykeln för att därefter stoppa i mig en massa kolhydrater i samband med total vila från onsdag fram till lördag. Nu gäller det att intala sig själv att formen säkert egentligen är bra och att jag ska kunna genomföra maran på lördag med flaggan i topp – hela vägen!

Inför maran känns det för tillfället inte helt okej. Stela ben efter varvet i Göteborg har gjort denna vecka till en mer eller mindre ”otränad vecka” med ett ynka pass.

Michael Le Mahieu

 

2017-03-13T11:51:09+00:00