Den oförutsägbara sporten – hockey

Så typiskt sportvärlden. Först är det en räcka ganska mediokra och ointressanta transportmatcher i Hockey-VM och sen blir det världens hausse när vi i den högdramatiska matchen mot Kanada får fram allt positivt som livesport handlar om. När man blir sådär larvigt uppslukad och tiden står stilla. Ska villigt erkänna att jag ibland missar dessa moment när sport slår allt i spänningsväg, för de brukar alltid komma när man minst anar det. Denna gång hade jag det dock på känn och satt bänkad som tur var. Segern mot Kanada förde ju med sig att Per Mårts får jobba kvar som förbundskapten också om han vill.

När det nu är några timmar kvar till Sverige tar sig an Finland försöker jag summera mina intryck från detta VM. Är detta spelsystem bra när lagen delats in i stora grupper och vi spelar en massa gruppspelsmatcher fördelat på två arrangörsländer. Ja, jag tycker faktiskt det. Blåbärsnationerna har kommit ikapp och det är inga utklassningar längre. Då är det ok med stora grupper. De svaga länderna lyckas täppa till och att vi bara vinner med några mål mot hockeylilleputtländer som Slovenien och Danmark tyder på att de lagen går framåt. För visst känns det som vi kanske inte utvecklats lika snabbt med tanke på den underhållning som Tre Kronor stått för (förutom Kanadamatchen då).

I år har man ju hyfsat till de pinsamma biljettpriserna från förra året och att lägga Finlandsgruppen i just Finland, var ett smart drag tycker nog alla utom bryggerierna i Sverige…

Har du inte bänkat dig tidigare i VM är det dags nu. När du läser detta vet du ju hur det gått men ska villigt erkänna att det kryper av spänning på ett härligt sätt i kroppen. Hoppas få uppleva nå´t oväntat och extra, för det är det livesport handlar om, men ha inte för stora förväntningar, vi vet ju vad laget presterat innan Kanadafighten…

Schweiz mot USA i den andra semin! Vem hade trott det inna VM, började. Tänk mot alplandet vinner VM! Idrott är härligt och oförutsägbart…Skippar nog Eurovision ikväll.

 

/Tobias Hedwall

 

Vill du läsa vår intervju med Tobias Hedwall? Klicka: Här
Vill du slussas vidare till Tobias egen hemsida? Klicka: Här

 

2017-03-13T11:51:11+00:00