Facebook Home – ”något mycket djupare än en vanlig app”

Igår lanserade Mark Zuckerberg Facebook Home, nästa steg i Facebook familjen som ska göra det ännu enklare för oss att kommunicera via våra (Android) telefoner istället för i verkligheten. Eller…istället för…vad vet jag, kanske är det trots allt mer ett komplement än en konkurrens till IRL.

Det var länge snack om att Facebook nu skulle komma med sin egen telefon, men så blev det alltså inte. Istället har de byggt ett antal nya funktioner som ska underlätta vardagen för oss – eller kanske komplicera den, vad vet jag.

– Vi vill bygga den bästa upplevelsen i varje telefon för varje person. I snitt spenderar folk tre gånger så mycket tid med Facebook jämfört med andra appar. Vi bygger inte en telefon, vi bygger inte ett operativsystem, men något mycket djupare än en vanlig app.

Så beskrev Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg Facebook Home  när företaget lanserade sin nya app igår i företagets högkvarter i Menlo Park i Kalifornien.

– Våra telefoner är idag utformade kring appar och funktioner, vi funderade på hur det skulle se ut om de var utformade kring individer och innehåll, sa Zuckerberg.

Tanken är som sagt att bygga ett upplevelse som kretsar kring personer istället för appar. Så där fick Apple en knäpp på näsan. Och sitter du med en Iphone i handen just nu, nix då är det här inget för dig.

Facebook home kommer finnas på Android telefonerna och ett, om man får gissa, ordentligt försök att stärka

relationen till den unga generationen som finns på Facebook idag men med en Iphone som hårdvara. Det räcker med att titta på reklamfilmen för att fatta det. Hittar du någon över 30?

 

Den första telefonen som får Facebook Home installerat från start är nämligen en kommande modell från just HTC, HTC First.

Den 12 april dyker Facebook Home upp i Google Play till de fyra första telefonmodellerna: HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III och Samsung Galaxy Note II.

Facebook planerar även att lansera Home till surfplattor senare under året.

CNN: 5 questions answered about Facebook Home

 

 Johanna Litsgård Lebourne

Twitter: @litsgaard

2017-03-13T11:51:13+00:00