Lina bloggar från Kina: ”En andra julafton – nu kom våra grejer!”

En lång väntan, vissa stunder längre än andra. Men nu är de här, våra möbler, kartonger, kläder med mera som packades i oktober. Ett litet tips ifall någon funderar på att göra en sådan här flytt. Räkna och planera efter att det tar TID! Allt annat är en bonus. Ska jag vara ärlig så ar vi inte saknat så där jättemycket. En del har vi valt att köpa på plats för att det just tog längre tid att skeppa hit grejerna än vi trodde. Men. Visst har vi saknat. Böcker, CD-skivor och CD-spelaren kommer högt på listan. Mannen såg även lycklig ut över gitarrena. Kaffebryggaren är mysig att ha även om Ikeas kaffe inte smakar lite mumsigt som det vi brukar köpa hemma. Tänkte tyvärr inte på att packa ner det i matkartongen. Ett tips kanske! Citruspressen och fruktpressen är använd sen de kom, jag är en stor fan av nypressad apelsinjuice och morotsjuice. Globalkniven hade jag inte saknat förens jag fick den i min hand, men vad jag gillar den. Emmas riktiga spjälsäng var kul att få. Hittills har hon sovit i resesängen, och det har ju gått bra, men det var härligt att få inreda hennes rum med en känsla att det var lite mer permanent. Och så har vi de två kartongerna med ätbart! (läs godishögen) Jag hade nästan glömt bort hur gott Gott & Blandat är. Ledsen Ikea, men ert alternativ till att sälja den riktiga varan duger inte.

Förra fredagen kom de i alla fall. Tre pigga kineser som började släpa in våra grejer. Hjälp, även om vi lämnade mycket hemma i Sverige så blir det ändå ett mindre kaos. Jag fick en avprickningslista i handen att kryssa allt efter som de bar in kartonger. Samtidigt som jag skulle visa var allt skulle stå, och hindra Emma från att smita ut i hissen. Tur att jag hade vår Ayi den dagen som hjälpte till. Och jobba på det fick hon. Känslan av tacksamhet var stor när alla kläder var organiserade i klädkammaren och alla köksgrejer var diskade ock uppställda i skåpen. Diska är nåt av det tråkigaste jag vet, speciellt när det är så mycket på en gång och bara lite halvsmutsigt.

Lina2Blev lite svettig när avprickningslistan inte stämde, och jag skulle skriva på alla papper och godkänna. Men vid närmare granskning så de som inte stämde verkade vara de som tullen säkert hade gått igenom och det kunde förklara varför innehållet inte stämde med numret på kartongen. Försöker slå bort tanken på att nån har varit och rotat i våra saker. Tror dock att det mesta gick igenom. Det var ju ett tag sen det packades och jag minns inte exakt vad jag hade köpt. Men jag misstänker att t.ex. vår citronpeppar försvann på vägen. Vet inte varför, då andra kryddor gick igenom. Saknar mina muffinsplåtar som jag innan var helt övertygad om att jag självklart hade valt att ta med. Är nu inte helt säker, utan jag få ta och kolla på lite bilder som vi tog innan flytt. Hur som helst är de inte med så jag övervägen att köpa nya hemma i sommar och ta med. Ikea igen, ledsen med era plåtar håller heller inte måttet!

Det vi dock hade mycket av är kläder! Hjälp vart ska allt få plats, och ändå rensade vi innan vi åkte! Det kliar ju lite i shoppingfingrarna. Men då får vi vara hårda. En sak in – en sak ut!

Lina4 Lina3 Ja, vad har hänt mer sen sist. Vi har provkört våra nya cyklar och Emmas cykelsits. Det gick bra, vi får bara vara extra försiktiga i trafiken, jag övervägar att cykla så mycket jag kan på gångbanan i alla fall om jag har Emma där bak. Skulle gissa att vi var dagens underhållning och snackis i området efter det. Hittills har jag inte sett nån annan cykla med sina barn, det är inte så många som cyklar här över huvud taget.

Gymkort är äntligen införskaffat, inte en dag för tidigt för mig då jag hade börjat känna att min rygg knorrar. Tre gånger har det blivit hittills två gånger styrketräning och en badmintonmatch. Så den senaste veckan har jag gått runt och suckat och gnällt över träningsvärk! Men hellre träningsvärk än ryggont…

 

Lina Hellsten

 

2017-03-13T11:51:15+00:00