Intresserad av media? – Följ dagens twitterflöde från #meg13

Idag  öppnar den andra upplagan av Meg – Mediedagarna i Göteborg och ikväll är det premiär för utdelningen av MegAward, priset till årets förnyare i mediebranschen. Nytt för i år är också att Meg samarbetar med Föreningen Grävande Journalister, som arrangerar sitt Grävseminarium parallellt med Meg.

 

Meg är en gränsöverskridande mötesplats där alla som verkar inom, eller påverkas av, området media, kan träffas för att utbyta erfarenheter och inspireras tvärs över alla traditionella branschgränser.

Programmet innehåller ett hundratal programpunkter som belyser medie­landskapet ur alla möjliga vinklar. Där diskuteras allt från den ödesfråga som alla medieslag brottas med idag – hur ska betalningsmodellerna se ut för framtidens medier? – till ämnen som satirens roll i nyhetsbevakningen, ledarskap, näthat och hur duktiga medierna är på att granska sig själva. Bland gästerna märks den mexikanska journalisten Anabel Hernández, nät­analytikern Evgeny Morozov, komikern Lizz Winstead, satirexperten Brian Dunphy och Jon Farrar från BBC World.

MegAward prisar årets förnyare 
För att belöna den framåtblickande innovationsanda som Meg vill främja har ett helt nytt pris instiftats: MegAward, som tilldelas den person eller organisation som åstadkommit en anmärkningsvärd förnyelse i medievärlden. De fyra finalister som valts ut av juryn är: Jan Helin, SvD:s Räntekartan, UR samt Toca Boca. Vinnaren avslöjas på Megs fest kvällen den 7 mars.

Årets bästa grävare samlas i Göteborg 
I år håller Föreningen Grävande Journalister sitt Grävseminarium parallellt med Meg, vilket innebär att Megs konferensbesökare på fredagen även kan ta del av hela Gräv-programmet. En av huvudtalarna är BBC-journalisten Liz MacKean, som kommer att berätta om hur det gick till när hennes granskning av den folkkäre tv-stjärnan Jimmy Savile stoppades av BBC. Gräv13 hålls 8–9 mars och bjuder på runt 50 programpunkter. Kvällen den 9 mars delas den prestigefyllda Guldspaden ut till de journalister som gjort årets viktigaste avslöjanden. Det är 25:e gången som Föreningen Grävande Journalister arrangerar sitt Grävseminarium.

2017-03-13T11:51:16+00:00