Expressen, Carola och att ändra åsikt – Johannas snapshots från veckan

Snapshots från veckan som gått – och lite till.

 

bild-112

Programledarkurs på Expressen. Soligt utanför och glada miner innanför. En ganska intensiv dag med ett gäng duktiga reportrar.

bild-113

Spelplats var Birros studio, utan Birro. Här sattes påor och avor i rasande tempo och övades på tekniskt strul vilket ALLTID händer när man jobbar med TV. Mitt jobb var att peppa och tipsa. Bra dag, det ansträngda leendet till trots.

bild-119

I veckan hade vi melodifestival på skolan (www.kaggeholm.se). Ett stort projekt där alla klasser är med och jobbar. Musikerna skriver och framför bidrag, TV bygger studio och direktsänder, journalisterna gör tidning som kommer ut med ett nummer varje dag osv.  Och i onsdags kväll var det dags för glammig final.

bild-122

Nikki övar på att bli nedhissad från taket.

bild-124bild-123

Provisoriskt kontrollrum i ett av omklädningsrummen till gymnastiksalen. Funkar det med och en bra övning inför framtida projekt i maj då vi ska göra samma sak fast i Berwaldhallen under musikhögskolans final av SMASK.

bild-127

bild-126

Söndag kväll kom Carola ut för att coacha musikeleverna. En av eleverna i journalistettan som går i samma kyrka som henne frågade om hon hade lust att komma ut och visst – inga problem. Undrar hur många gånger man struntar i att fråga och låter tillfällen passera…

Säg den som inte har en åsikt om Carola men jag måste säga att hon växte i mina ögon i söndags. Dels det faktum

att hon en söndag kväll beger sig ut på Ekerö för att hjälpa ett gäng musikelever som leker melodifestival i en gymnastikhall. Men också hur hon gjorde det både proffsigt och med mycket uppmuntran och bjussande av sig själv. All cred för den insatsen.

bild-116

 bild-120bild-118

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apropå människor att förundras över. Jobbar en dag i veckan med att spela in TV-serien ”En dag med…”

då vi inte helt ologiskt hänger med en person och för någon vecka sedan var det Jonas Helgesson (www.jonashelgesson.se).  Jonas Helgesson är författaren bakom boken Grabben i kuvösen bredvid som har blivit översatt till en mängd språk där Jonas berättar om sitt liv som CP-skadad.

När vi var i Malmö hade han final av sin stand-up turné på Palladium, för övrigt samma lokal där Carola plockade

hem segern med Främling så där knöts den säcken ihop.

Apropå att ändra åsikt om människor. Lyssnade på en intervju med Johan Renck alias Stakka Bo igår och har fått en helt ny bild av honom.

Det här med färdiga uppfattningar, försöker lägga ner det.

Lyssna här: Värvet

Johanna Litsgård Lebourne

Twitter: @litsgaard

Instagram: Johanna_lebourne

2017-03-13T11:51:13+00:00