Alex Schulman om föreställningen ”Älska mig” och nya gilla-generationen

Krönikören, författaren och programledaren Alex Schulman hade igår  premiär på sin föreställning ”Älska mig” på Maximteatern i Stockholm. Igår  gästade han också P1-morgon och pratade om  självbekräftelsens baksida och den nya gilla-generationen.

P1-morgon: Alex Schulman om sin jakt på bekräftelse.
I föreställningen ”Älska mig” tar han ett grepp på det han kallar vår tids folksjukdom – bekräftelsebehovet.

”Älska mig” är en humoristisk betraktelse över samtidens vansinniga jakt på bekräftelse, en föreställning med ibland smärtsamt hög igenkänningsfaktor. Men det är också Alex Schulmans egen historia, där han berättar om hur bekräftelsebehovet, på gott och ont, har format honom till den person han idag är.

Tidigare drev Schulman en bloggAftonbladets webbplats, som under 2007 blev den största och mest lästa i Sverige med omkring 285 000 läsare per vecka.Den 1 oktober 2007 valde Schulman att avsluta sin blogg. En bidragande faktor var den debatt som uppstått efter att han skrivit kränkande inlägg om Aftonbladets journalist Jan-Olov Andersson. Han meddelade på sin blogg att ”bloggkaraktären Alex Schulman har gjort sig skyldig till saker som jag själv finner motbjudande” samt att bloggen ”blivit ett monster och jag orkar inte ta hand om det längre”.

190px-Alex_Schulman_(4346028632)

Numera syns han mest  i Aftonbladet där han skriver veckans inne- och utelista. Han deltar även i radioprogrammet Äntligen morgon med Adam & GryMix Megapol en gång i veckan med inslaget ”Fönster mot mediavärlden”.

April 2009 gav han ut boken Skynda att älska, en minnesroman ägnad pappan Allan Schulman, som avled 2003. Allan Schulman var 57 år när Alex föddes. I januari 2011 gav han ut boken Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött, en hyllningsbok till sin fru Amanda.

Säsongen 2009-11 var han programledare för egna talkshowen Schulman show, som sändes via Aftonbladets webbplats. 2012 togs programmet till TV-rutan och började sändas på Kanal 5. Hösten 2010 var han programledare för Paradise Hotel.

Förra året startade han podcasten Alex & Sigges podcast tillsammans med författaren Sigge Eklund. Podcasten vann Bästa originalkanal samt Bästa svenska kanal i Svenska podradiopriset 2012

Källa: Wikipedia

 

Intervju i Plaza Kvinna.

Resumé: ”Utmaningen numera är att hitta den ”riktiga Alex” och dela med mig av honom.”

Andres Lokko recenserar Älska mig i Aftonbladet.

Svenska Dagbladet: I jakt på bekräftelse

 

Renew Magazine finns även på Facebook, gå in och gilla oss där för de senaste uppdateringarna.

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2017-03-13T11:51:16+00:00