Estelle: ”Jag brukar inte gå igång på smink, men det här gillar jag”

Det där med smink har aldrig varit min grej. Jag är kall likt en psykopat när jag passerar varuhusens sminkavdelningar. Ja, faktum är att de stora kosmetikahusen och reklambyråerna skulle kunna använda mig som studieobjekt med tanke på mitt reaktionsmönster när jag passerar Cliniquedisken eller dito Estée Lauder, Dior, Mac, etc.  Jag känner absolut ingenting, inte den minsta lilla köplusta, zero behov av konsumtion. Inte ens ett litet pirr. Nada!

Jaha, nu tänker du förmodligen att hon är en sådan där tjej som inte bryr sig om sitt utseende. Men si, där har du fel. Jag bryr mig visst om mitt utseende. Min man kallar mig till och med fåfäng (Det stämmer förstås inte, eller ….?). Jag shoppar gladeligen kläder och har likt de flesta mode-intresserade mina favoritmärken. Ralph Lauren är ett av dem.  När jag ser en snygg Ralph Lauren-annons, dreglar jag nästan. Men eftersom kläder av det märket är så galet dyra, går de inte att shoppa i Sverige, utan det får bli vid eventuella resor till USA.

Men varför detta ointresse, denna monumentala indifferens inför smink? En sak är säkert, det beror inte på att jag inte skulle behöva addera lite färg och konturer till mitt ansikte. Långt därifrån. Vintertid är jag både askgrå och glåmig. Och några tilldragande ögon har jag inte heller begåvats med. Så vad beror likgiltigheten på?

Tja, enligt några nära och kära till mig, beror den på att jag…

…”har ett på gränsen till neurotiskt frihetsbehov. Du hatar tanken om att bli beroende av något. Och smink är beroendeframkallande”, säger den ena av mina systrar.

… är Vattuman”, säger den andra systern.  ”Vattumän är esteter, men ogillar det artificiella.”

..”inte behöver smink, du är vacker som du är”, säger min man. ”I love you Darling, men nu har du fel”, svarar jag.

…”är för bekväm, du orkar inte” , säger en av mina barndomskompisar.

Oavsett orsak – när Fan blir gammal så blir han religiös. Jag, Estelle, har helt otippat gått igång på en sminkprodukt. Jag har köpt den för egna pengar, trots att den är dyr, och jag använder den flera gånger i veckan. Ja, jag till och med ser fram emot att använda den.

Estelle: Produkten heter bareMinerals och är ett slags puder som ger fin färg till ansiktet, men utan att ge en pudrig look. BareMinerals finns i olika nyanser, från beiga hudtoner till olika terracottanyanser. Jag själv blandar puder från två olika burkar och borstar sedan ut det på mina kinder. Vips försvinner det asgrå och glåmiga ansiktet. Ja, jag ser faktiskt lite fräsch ut.

Det var vid ett middagsbesök som bareMinerals-himlen öppnades för mig. Middagsvärdinnan såg ovanligt fräsch och pigg ut, vilket jag kommenterade. Hon tackade för komplimangen och sa ” det är tack vare mitt fantastiska mineralpuder”

”Puder? Du skämtar. Inte har väl du puder på dig”, utbrast jag.

Men jo, det stämde. Hon hade puder på sig, men alltså inte vilket som helst, utan bareMinerals

Så här står det om produkten på bareMinerals hemsida (Tro mig, jag får inte betalt för att skriva det här. BareMinerals har ingen aning om vem jag är.)

”bareMinerals är en komplett makeupserie baserad på 100 % rena mineraler. De mineralbaserade produkterna är fria från konserveringsmedel, parfym, stabiliseringsmedel, mineraloljor, syntetiska färgämnen, parabener och andra kemiska ingredienser som kan verka irriterande på känslig eller oren hud. Produkterna är ej testade på djur.”

Bra, eller hur?

Estelle2Som ni märker lyser mitt psykopatiska reaktionsmönster fullständigt med sin frånvaro när det gäller detta smink. Jag köper beskrivningen med hull och hår.

Väldigt otippad.

Plötsligt händer det.

Pax vobiscum

Estelle

 

2017-03-13T11:51:18+00:00